КОНКУРЕНТНИ СВАКОМ У СРБИЈИ

Утисак о игри Војводине у минулој сезони у знатној мери зависио је од функционисања осовине Топић – Зукић у маневру. Два бисера омладинске школе „Илија Пантелић“ и два ослонца веровању у вредности школовања сопственог играчког кадра раставио је императив српских клубова да продајом играча обезбеђују сопствено трајање на фудбалској сцени.

Сезону која следи Зукић у Војводини започиње без саиграча чије су фудбалске вредности одавно праћене под лупом клубова из развијеног света. Баш као и Зукићеве… 

-Драго ми је због Топа, мада ми је растанак тешко пао – искрено ће Зукић. – Више од 10 година заједно смо расли, прошли смо све селекције у нашем клубу, који нам је омогућио правилан и квалитетан развој. Најбољи смо пријатељи, дружили смо се, били смо заједно и на терену и изван њега. Од када је отишао у контакту смо сваки дан. Одлично се уклопио у новој средини, уосталом за играча као што је Топић нема препрека које он не може да савлада. Квалитет поседује и зна који му је циљ и како до њега да  стигне. Млади смо, имамо развијену жељу за сталним напредовањем и не задовољавамо се тренутним стањем. То и јесте једини начин да успете у фудбалу, та непрестана жеља за напредовањем у сваком смислу.

Припреме без пораза сви играчи Војводине истичу као добар основ веровању у карактер екипе и вредност колектива коме још једино завршница у нападу недостаје за комплетну позитивну оцену. Топићев одлазак брзо је амортизован и релативно безбедно по стабилност игре између два шеснаестерца.

-Сви смо ми свесни колику је празнину у везном реду, на први поглед, оставио Топићев одлазак – каже Зукић. – Међутим, стручни штаб је одлично реаговао, трагајући на припремама за моделом компактног и за престиж у маневру способног колектива. У комбинацијама које су уследиле био бих срећнији да ме је тренер видео на истуренијој позицији, попут оне у финишу сезоне, од ове која ми је намењена у дефанзиви. Ипак, најважније је да само се наместили као тим и да можемо да будемо конкурентни свакој екипи у домаћим такмичењима. Сада је у формацији поред мене Милосављевић, одлично се разумемо. Није нам први пут да играмо један покрај другога. Он је квалитетан играч, а још бољи човек, верујем да можемо да будемо тандем по вољи тренера и по жељи наших навијача.

Уместо у суперлигашком првенству, Војводина ће, захваљујући сплету нефудбалских околности, такмичарску сезону да започне у квалификацијама за Лигу конференција. У четвртак у кипарској Никозији следи прва утакмица другог кола квалификација за Лигу конференција.

-Волео бих да смо пре изласка у Европу одиграли пар утакмица на домаћој сцени. Тек толико да се измеримо. Сад, како је, тако је, идемо на Кипар. Можда је тако и најбоље, одмах у ватру. Не морам да подсећам да је Апоел стални учесник у европским квалификацијама. С те стране јесте у предности, али ни наша жеља да се вратимо у европске токове није за потцењивање. Буде ли доктор и Вукићу дао зелерно светло и он заузме место у шпицу, тада и наша шанса превазилази педесетпостотни проценат. Убеђен сам да ћемо се радовати заједно са нашим навијачима на Карђорђу, 3. августа – оптимистички је разговор за Дневник завршио Дејан Зукић, један од најмлађих капитена у историји тима у пола белом, пола у црвеном.

Л. Бакмаз

Фото: Л. Бакмаз

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!