КОНКУРС ЗА ТРЕНЕРА И ДАЉЕ СТОЈИ ОТВОРЕН

РАТКОВЧАНИ НА ДЕСЕТОМ МЕСТУ ВОЈВОЂАНСКОГ “СЕВЕРА“, ДАРИО БОЖИЧИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Више од месец дана су играчи Радничког 1918 из Раткова, чланови Војвођанске лиге „Север“ на одмору, али то не важи и за руководство клуба које се ових децембарских дана бавило пословима на припреми стадиона за пролећне мегдане. Сомборска фирма тренутно реновира свлачионице, а потом предстоји постављање ограде око терена, израда нових клупа за резервне играче, фарбање столарије и куповина мрежа иза гола, што ће платити локална самоуправа.

– Нас неколицина смо радили на промени четрдесетак квадрата уништене траве у петерцима испред голова. Овај и све остале послове морамо урадити најкасније до 1. фебруара, кад ће доћи инспекција ФСВ која даје употребну дозволу за коришћење терена – каже Ђорђе Гвозденовић, оперативац Радничког.

После неколико сезона проведених у Подручној лиги Сомбор, играчи Радничког 1918 су у претходној такмичарској години, као другопласирани, одиграли бараж. Ремијем на гостујућем и потом на свом терену против Обилића из Змајева, тријумфално су се пласирали у Војвођанску лигу „Север”.

– Био је то велики успех ове генерације играча која је показала да има карактер, кад се утакмица ломила у финишу против Змајевчана. Поново смо се нашли у рангу у којем смо у ближој прошлости били стабилни војвођански лигаши. У јесењој сезони могли смо постићи и више, али на неким утакмицама које смо изгубили олако смо пропуштали прилике и били кажњавани за промашаје. Верујем да ћемо у пролећном делу бити успешнији, јер смо стекли и потребно искуство. То се посебно односи на млађе играче – истакао је искусни дефанзивац Владимир Прелић.

Веровало се у тим тренуцима еуфорије после уласка у виши ранг да ће тим бити освежење у новом друштву. Младо и агилно руководство Радничког на чијем се челу налази председник Горан Ђокић и непосредни сарадници, секретар Шандор Береш, Гвозденовић и остали чланови ИО засукали су рукаве и урадили послове како би клуб спремно дочекао старт трке за бодове.

Доведена је неколицина квалитетних играча. Посебно је симпатизере клуба обрадовало што је тиму приступио Дарио Божичић, искусни нападач и голгегер Текстилца из Оџака. Ангажован је и тренер Зоран Ћирић који је пре тога са успехом предводио неколико клубова Војвођанске и Српске лиге.

Све је то утицало да се у клубу и око њега створи атмосфера да ће Ратковчани бити пријатно изненађење у новом друштву. Тако је и изгледало на неколико првих утакмица, да би потом дошло до резултатске кризе која их је довела у доњи део табеле. Ћирић је поднео оставку после четири узастопна пораза, да би наследници Вуччковић и Вукасовић освојили четири бода у последње две утакмице.

Крај јесени Ратковчани су дочекали на десетом месту са 19 бодова, уз 28 постигнутих и 32 примљена гола. Најбољи стрелац је Божичић (са слике) који је постигао осам голова.

– Анализирали смо прву етапу првенства. Могли смо освојити више бодова, ту пре свега мислим на утакмицу против Херцеговца у Гајдобри коју смо изгубили. У претпоследњем колу смо у Новом Жеднику до истека регуларног тока водили са 2:0, да бисмо у надокнади времена примили два гола и практично поклонили победу. Све су то искуства која ће нам добро доћи у наставку првенства. Остали смо без тренера, тако да морамо пронаћи одговарајућег стручњака. У преговорима смо са неколико стручњака, па ћемо наредних дана донети одлуку ко ће на пролеће седети на нашој клупи. Имамо у плану да доведемо и неколицину играча, па верујемо да ћемо играчки бити јачи у наставку сезоне, што значи да очекујемо и боље резултате – јасан је у ставу Гвозденовић.

Р. Медић

УЧИНАК У РАТКОВУ И УГОСТИМА

Као домаћини, Ратковчани су одиграли осам утакмица. У првом мечу су савладали Крила Крајине 4:1, затим Младост из Бачког Петровца, Војводину 3:2, да би онда били поражени од лидера Братства 2019 1:2, затим је стигла победа против Сенте 3:1, убедљив пораз од Младости из Турије 1:5, и Радничког 1905 1:3, док су Слогу савладали 2:0. Биланс је пет победа и три пораза уз 18 датих и 14 примљених голова. Раднички је гостовања почео поразима, на прва три меча, против Младости у Апатину 2:1, Бачке 1901 4:2, Бајше 4:0, затим је забележена прва победа против ОФК Врбаса 4:2, остао је без бодова у дуелима против Обилића 0:2, Херцеговца 1:2 и Препорода 2:2. Освојена су само четири бода уз гол-разлику 18 примљених и десет датих голова.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 30. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!