КОРАК БЛИЖЕ ПРВОЈ ЛИГИ

ТЕКСТИЛАЦ (ОЏАЦИ) ПОВЕЋАО ПРЕДНОСТ У ОДНОСУ НА ПРАТИОЦЕ

После два кола пролећног дела Српске лиге „Војводина”, водећи Текстилац повећао је предносг у односу на Борац из Шајкаша, ОФК Бечеј и Јединство, сада заостају осам бодова.
После иступања Радничког 1912, Оџачани су избили на чело са 30 бодова. Без већих напрезања, савладан је Нафтагас (3:1), док је минулог викенда све изгледало другачије, намерили су се на мотивисани Подунавац. Средином другог полувремена чинило се да би гости из Белегиша могли да откину два бода лидеру, али Дејан Ђурић лепим голом, у 65. минуту, решио је питање победника.
Милован Панков (на слици), шеф струке, почетком другог дела увео је тројищцу расположених играча и додатном енергијом повећавали су притисак ка голу Белегишана.
– Није лако играти утакмице кад си фаворит, а противници се определе за чување гола. Због тога смо били под снажним психолошким притиском, имали смо неколико прилика у првом делу, али је тешко било пробити згуснуту одбрану. Пошто је изостала реализација била је приметна и нервоза играча, што је додатно компликовало ситуацију. Све би се другачије одвијало да смо на време постигли гол. Увођењем играча са клупе појачали смо офанзиву, тако да смо коначно лепим голом Дејана Ђурића стигли до заслужене победе. Морали смо да играмо опрезније до краја, да нам гости евентуалним голом не би покварили расположење. Оваквих утакмица биће још, тако да нам је ово драгоцено искуство – каже Панков.
После две победе повећана је разлика у односе на пратиоце.
– Нико у клубу и не помишља да је решена трка за прво место. Има још да се игра и могућа су изненађења. Не смемо да се опустимо, у сваку утакмицу морамо да улазимо максимално мотивисано и са победничким амбщијама. У околносгима кад имамо јасан циљ пред собом нећемо тежити да играмо допадљиво, приоритет мора да буде резултат, па све остало.
Оџачани ће за викенд бити слободни, а у четвртом пролећном мечу долази Први мај.
– Добили смо мало времена за релаксацију, па ћемо снажније у наредне мечеве. Лидери смо и због тога ће сви противници играти са додатном мотивацијом да би нас зауставили. Гледаћемо да им не приуштимо то задовољство – јасан је Панков.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!