У просторијама Фудбалског савеза Војводине у Новом саду је одржана Скупштина фудбалских клубова који се такмиче у Српској лиги, група Војводина.

На скупу је било доста нових фудбалских имена у клубовима који су се кроз такмичења, али и кроз накнадна финансијска помагала нашли у овом друштву. Уз то је Борац из Сакула одустао од такмичења, а РФК Нови Сад 1921 је постао прволигаш нкон „фузије“ или спајања са новосадским Пролетером. Тако су ту сада Кабел из Новог сада и ОФК Бачка из Бачке паланке који су испали из прволигашког такмичења, Станишић као првак Војвођанске фудбалске лиге „Север“, Нафтагас из Елемира као првак групе „Исток“. Нови чалнови, су и Подунавац Белегиш и нови-стари члан Хајдук из Куле. Ова два последња клуба су се овог такмичења докопали после финансијске трке око попуњавања трећелигашког друштва.

Као и сваки пут извлачење такмичерских бројева је било и најзанимљивоја тачка дневног реда, а после тог извлачења парови првог кола изгледају овако:

Прво коло
Нови Сад: Кабел – Подунавац :
Адорјан: Тиса – Борац (Ш) :
Станишић: Станишић 1920 – Хајдук 1912
Нови Бановци: Омладинац – Бечеј 1918 
Стара Пазова: Јединство – Раднички (З) 
Бачка Паланка: ОФК Бачка – Први Мај 
Панчево: Динамо 1945 – Раднички 1912 
Елемир: Нафтагас – Текстилац 

Почетак такмичења предвиђен је за 13. август 2022. године, а крај јесењег дела предвиђен је за 20. новембар 2022. године.

Извор: http://www.sportin.biz