КОРМИЛО БРАНКУ САВИЋУ

ВЕЛЕОБРТ У ЗРЕЊАНИНУ, ЈЕЛИН НИЈЕ ШЕФ У РАДНИЧКОМ

Најавили су у зрењанинском српсколигашу да ће тренера Зорана Левнаића, који каријеру наставља у Емиратима, наследити Живан Јелин из Титела. Ради се о стручњаку који се потврдио у раду са најмлађима и био је задужен за фудбалску школу у српсколигашком Борцу. Јесенас је водио сениоре Шајкашана у пет мечева, а неколико сезона раније, био је шеф струке у српсколигашкој Војводини 1928 из Перлеза.

На Бегеју су љубитељи фудбала, који годинама гледају у Раднички као „озебао у сунце“, очекивали берићет у наредној сезони, имајући у виду да је пролећни салдо био сјајан и да се, из опасне зоне, завршило на трећем месту, па је именовање Јелина, било изненађење.

– Он ће радити у омладинском погону, нови шеф стручног штаба биће Бранко Савић, потврђен и доказан као фудбалер прво у Пролетеру, касније Партизану и као тренер у више клубова – Коста Бједов рекао је, спортски директор клуба.

Савић је од људи који плене добротом и нигде није иза себе оставио затворена врата, па не чуди што је на Бегеју, онима што прате Раднички и очекују фудбалску ренесансу, лакнуло. Он је јесенас, четири кола, почев од осмог,
водио тим и потом, на позив из Крушевца, био први сарадник Владимиру Гаћиновићу у Напретку. Заједно су радили у још неколико суперлигаша.

Некадашњи учесник Лиге шампиона и један од ретких који је за противника имао оба Роналда, и „Зубу“ и Кристиана, није се детаљније изјашњавао о ангажману.

-Разговарали смо, ту сам и чека нас доста посла и рада и навикао сам на обавезе. У оваквим ситуацијама треба одабрати сараднике и кроз припремни период формиратитим. Корак по корак – кратко је најавио Бранко Савић.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!