КОРМИЛО СРПСКОЛИГАША СА ТИСЕ ПРЕУЗЕО ИСКУСНИ ДРАГАН ИВАНОВИЋ

После 59 дана, поново граја на Градском стадиону крај Тисе. Иако још увек без председника, али са новим шефом стручног штаба, Бечејци су почели припреме за наставак сезоне каравана војвођаских српсколигаша. Прво је заменик председника Недељко Васић у присуству спортског директора Милоша Андрића представио новог кормилара тиског брода Драдана Ивановића представницима медија, а онда је искусни тренер одржао први брифинг с новинарима у новом клубу.

– О Бечеју је илузорно трошити речи. У питању је клуб светле традиције. Пратио сам их када су били прволигаши и било ми је жао што нису задржали статус. Ова сезона је, такође, занимљива. До деветог кола су били трећи, а онда је наишао изненађујући резултатски пад и дошли су у ситуацију да се боре за опстанак. Многи ће рећи врло незавидна ситуација и зашто сам дошао у такав клуб. Лично ми одговара, јер сам близо куће, дуго година пратим српсколигашки фудбал и верујем да ће ми то момоћи. Истина, од много фактора зависи какве ћемо резултате бележити у наставку сезоне, а важан је и тренер. Ево, 28 година се бавим овим послом и никада нисам испао, па обећавам љубитељима фудбала у Бечеју да ни сада нећемо испасти. Неће бити лако, али као тренер имам обавезу да скоцкам тим који ће моћи да оствари циљ и задржи српсколигашки статус. Ово је развојна лига и млади играчи добијају прилику да се афирмишу. Ко жели озбиљно да се бави фудбалом добродошао је. Направићемо тим, где тренер мора да има важну улогу и онда се могу очекивати добри резултати и лиги где 70 одсто клубова стрепи за опстанак, рекао је нови кормилар тиског брода Драган Ивановић и одмах кренуо у рад на терену са вештачком травом.

Са њим су на терену су били тренери Милорад Јањуш и спесијалиста за рад са голманима Милош Андрић. Комплетне приреме обавиће се крај Тисе, где постоје оптимални услови за рад на терену са вештачком травом и теретани у оближњем „храму спортова“.

– За сада су из јесењег издања отишли Мартин Јелић у Србобран, Адам Нађпал у ОФК Кикикинду и Миливој Крмар. Биће још одлазака, а и долазака. Тек када стигне комплетна документација за нрког играча  сматраћемо га нашим чланом и на време обавестити јавност. Одиграћемо и потребан број контролних утакмица, како бисмо уиграли нови тим, укључио се у разговор сортски директор Милош Андрић.

Првог дана рада Бечејце је дочекала магла, али је све било јасно када је у шитању шеф стручног штаба. Бољи избор, готово, да није могао да се направи. На страни Ивановића су искуство у далеко реномиранијим клубовима, углавном добре игре екипа које је водио, па се чини да су Бечејци овога пута направили потез по мери. Наравно, ваља одрадити и прелазни рок како треба, а како ће у њему учешће узети и сам тренер Ивановић, верује се да ће бечејско пролеће бити далеко блиставије од јесени.

В. Јанков

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 са тренерима – фото: В.Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 16. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!