КОРОНА СПРЕЧИЛА ДОЛАЗАК СЛОВАКА

СТАРОПАЗОВЧАНИ БЕЗ ИЛИНДАНСКОГ ТУРНИРА

Организациони одбор прославе Дана општине Стара Пазова све је припремио за данашњи старт Илинданског турнира. Одштампани су плакати, припремљена зелена површина терена у Кући фудбала ФС Србије и остало што приличи оранизацији фудбалске смотре међународног карактера.
Виша сила, међутим, спречила је ово спортско дружење са великим пријатељима сремске варошице из словачког општинског градића Дунајска Лужна из Братиславског округа. Стигла је вест да гости, силом прилика, морају да откажу посету јер је 15 фудбалера позитивно на корона вирус, а није било могућности да се у временском теснацу пронађе адекватно решење.
Ова ситуација најтеже је пала великом пријатељу Старопазовчана Јурају Јаношику, који је требало да предводи делегацију из Дунајске Лужне. Познати фудбалски радник из пријатељске земље, поред важне функције у клубу, који је прошле године прославио стогодишњицу, обавља и дужност председника ФС Братиславе, као и потпредседника савеза Словачке.                                                                                                                – Нико нема ни трунке сумње у оправданост отказивања значајног гостовања, јер у ова зла времена, свакога може да задеси – каже Милан Вујасин, шеф струке Јединства. – Предузимамо све мере да избегнемо ово зло, извршили смо детаљне здравствене прегледе свих чланова, од најмлађих до сениора. Биће ваљда лепших времена за овакво спортско дружење.
Одласци и доласци играча полако се приводе крају, мада није немогуће да се, у међувремену, појави неко бомбасто појачање. Последња два су крилни нападач Никола Грујић, позајмљен
од прволигаша Радничког из Сремске Митровице и талентовани дефанзивац Никола Бурсаћ (19), из борчанског БСК-а, а син је познатог тренера голмана Милана.
– Стигла су добра појачања са разних страна, а чине спој младости и искуства. Фокус нам је сада на уигравању тима, мораћемо то да у ходу урадимо и на првим утакмицама првенства – реферише Вујасин.- Избегавам прогнозе, погледом на јесењи распоред лига је уједначена по квалитету, па нас од старта очекују озбиљни окршаји, а амбиције су нам везане, углавном за пласман при врху табеле.

ЗАОШТРИЛИ КОНКУРЕНЦИЈУ: Крстовић, Вујасин, Миленковић, Кожовић, Филиповић, Милиновић (горе), Вукашиновић, Дашић, Бурсаћ, Грујић, Грандо, скаут Инђић ФОТО: М. Бзовски

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!