ПРВИ МАЈ ИЗ РУМЕ ЗАДРЖАО ТРЕНЕРА

Фудбалери Првог маја из Руме марљиво се припремају за јесењу сезону у Српској лиги. У односу на пролећну сезону састав је измењен, али на клупи је остао Славен Ковачевић, са сарадницима Гораном Бошковићем и Игором Павичићем.

– Имали смо одличан тим и резултати су били добри, па смо лагано и без трзавица стигли до циља и опстанка. Остао је жал што је костур екипе отишао, јер клуб није могао да испуни финансијске услове. Да су нам осгали голмани Рамадани и Тојагић, као и Ђорђевић, Матијевић, Зјача, Максимовић, Јовић и Доневски истакли бисмо кандидатуру за врх – истакао је Славен Ковачевић.

На окупу су 22 играча, а међу њима и новајлије.

– Дошли су Петар Угрица, Јовица Благојевић, Петар Вукановић, Никола Радовић и голман Кнежевић. Имамо много младих играча и на њих смо ставили акценат. Из наше омладинске школе прикључили смо левог бека Теслу (2005), а приступио нам је годину дана старији Марковић, такође, бонус из Славена.

Уводни део припрема ближи се крају, па на ред долазе и уткмице.

 – Користимо одличне услове за рад појачаћемо ритам на два тренинга дневно, а кроз утакмице настојаћемо да уиграмо нови тим. Предвидели смо седам тестова, а прва је у суботу са Јединством из Старе Пазове.

Циљ Румљана је јасан.

 Имамо обавезу да старт првенства спремно дочекамо. Рума је леп град и љубитељи фудбала заслужују да уживају у доброј игри, да се заједнички радујемо победама – истакао је Ковачевић, а тренерско искуство је у Локомотиви из Макиша, Радничком (Обреновац), Бродарцу, БСК-у из Борче и Звездари.

Извор: http://www.zurnal.rs