PRVI MAJ IZ RUME ZADRŽAO TRENERA

Fudbaleri Prvog maja iz Rume marljivo se pripremaju za jesenju sezonu u Srpskoj ligi. U odnosu na prolećnu sezonu sastav je izmenjen, ali na klupi je ostao Slaven Kovačević, sa saradnicima Goranom Boškovićem i Igorom Pavičićem.

– Imali smo odličan tim i rezultati su bili dobri, pa smo lagano i bez trzavica stigli do cilja i opstanka. Ostao je žal što je kostur ekipe otišao, jer klub nije mogao da ispuni finansijske uslove. Da su nam osgali golmani Ramadani i Tojagić, kao i Đorđević, Matijević, Zjača, Maksimović, Jović i Donevski istakli bismo kandidaturu za vrh – istakao je Slaven Kovačević.

Na okupu su 22 igrača, a među njima i novajlije.

– Došli su Petar Ugrica, Jovica Blagojević, Petar Vukanović, Nikola Radović i golman Knežević. Imamo mnogo mladih igrača i na njih smo stavili akcenat. Iz naše omladinske škole priključili smo levog beka Teslu (2005), a pristupio nam je godinu dana stariji Marković, takođe, bonus iz Slavena.

Uvodni deo priprema bliži se kraju, pa na red dolaze i utkmice.

 – Koristimo odlične uslove za rad pojačaćemo ritam na dva treninga dnevno, a kroz utakmice nastojaćemo da uigramo novi tim. Predvideli smo sedam testova, a prva je u subotu sa Jedinstvom iz Stare Pazove.

Cilj Rumljana je jasan.

 Imamo obavezu da start prvenstva spremno dočekamo. Ruma je lep grad i ljubitelji fudbala zaslužuju da uživaju u dobroj igri, da se zajednički radujemo pobedama – istakao je Kovačević, a trenersko iskustvo je u Lokomotivi iz Makiša, Radničkom (Obrenovac), Brodarcu, BSK-u iz Borče i Zvezdari.

Izvor: http://www.zurnal.rs