КОВАЧЕВИЋ ВОДИ НАПАД

ОПТИМИЗАМ ПОСЛЕ ПРВОГ ТРЕНИНГА СРПСКОЛИГАША РАДНИЧКОГ (ЗРЕЊАНИН)

Пре прозивке зрењанинског српсколигаша, није се знало да ли ће се, после две године, нападач Марко Ковачевић, вратити у Раднички. Обећао је долазак на окупљање, а пристанак на сарадњу уследио је после тренинга.

– Видео сам нешто ново, свидео ми се почетак и чињеница да је на тренингу било играча за три тима. То је значило да су заинтересовани да се изборе за црвено – црни дрес. После изласка са терена разговарао сам са тренером Здравком Рауковићем и рекао да хоћу поново да задужим опрему Радничког – истакао је Ковачевић.

Пре потписа двогодишњег уговора са Инђијом, био је голгетер Српске лиге „Војводина” са 25 голова, а у пролећној сезони бранио је боје шајкашког Борца.

– Истекао је уговор са Инђијом, имао сам неколико понуда и определио се за повратак у Зрењанин. Овде сам био четири године, почео да градим сениорску каријеру и последња сезона била је успешна и отворила ми врата Прве лиге. Имали смо у Борцу сјајну атмосферу и подршка је много значила. Желели су да останем, али сам се одлучио за Раднички.

О амбицијама у новој трци, био је јасан:

– Од почетка личи на добро и треба стрпљења да се дође до тима и тре. Важно је да конкуренција буде на високом нивоу и да колективном игром парирамо ривалима. Радом се остварују успеси, а кренуло је на професионалном нивоу и верујем да ће бити успешних резупата – каже Марко Ковачевић.

Кад је нападач, рођен 1999. године дао пристанак, лакнуло је тренеру Рауковићу. Разговарао је са Ковачевићем и дао му времена да размотри понуду.

– Преломио је да поново обуче дрес клуба где је почео афирмацију и много ће да значи. Познајем његове могућности и вредности и направићемо јак офанзивни део тима. На првом тренингу био сам пријатно изненађен могућностима појединих играча и брзо ћемо да озваничимо сарадњу са још новајлија – каже Рауковић.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 05. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!