КОЗАРА ДОЧЕКУЈЕ ЦРЊАНЕ НА ВИТЕШКИ ДВОБОЈ

У питању је локални дерби два традиционално велика ривала Кикиндске регије. У досадашњем току првенства обе екипе играју промењиво али ипак остварују доста добре резултате, с тим што су Новоселци знатно ефикаснији – дали су 23 а примили 14 голова, Црњани дали ‘’само’’ 15 а примили 13 голова. Обе екипе имају по 17 бодова и на табели се налазе на петом и шестом месту.

Иако је годинама играла у вишим ранговима такмичења, то „Козари“ у овом првенству није императивни циљ. Веома су подмладили екипу, и то момцима из свог места, и сем тројице играча са стране сви су Новоселци, укључујући и младог тренера Китановића, који их од почетка ове године води. Циљ им је горњи део табеле, место међу првих 4-5 екипа, стварање још квалитетнијег тима како би се, кад полетарци стасају, кандидовали за виши ранг.

Т

тренер ФК Козара, Владимир Китановић – фото: лична архива

Владимир Китановић, тренер Козаре:
– У односу на прошлу сезону тим је делимично измењен, полако се уиграва, пружа све боље игре и како су Црњани једна одлична, искусна и уиграна екипа очекујем квалитетну утакмицу и витешко надметање са неизвесним исходом. У односу на прошлу сезону јачи смо за Кочиша, Спахића и Лисицу, а искуснији смо и уигранији јер је у екипи мноштво младих играча из места. И ми и Црњани за сада остварујемо план да будемо при врху табле, победа ни једној екипи није императив али традиционалног ривалитеа и престижа жестоко ћемо се борити да је остваримо. Очекујемо долазак великог броја навијача из Црње а и нашим навијачима су Црња и Будућност увек драги гости, па очекујем и њихов велики одзив!

Поштујући новинско правило да се чује и друга страна, у више наврата смо тренера Будућности Миленка Зечевића – Зеку, с којим смо иначе дуго и коректно сарађивали, желели да замолимо за изјаву о тренутној ситуацији у екипи, плановима и амбицијама пред суботњи меч са Козаром, али смо на велико изнанађење наишли на зачуђујућу реакцију. Црњанин сам и волим Будућност па овај прилог не бих прљао тим ни мало пријатним и коректним разговором са Зечевићем! У име успешне досадашње сарадње нећу да га критикујем, али рекао сам му да га више никада низашта нећу питати! Клубу каква је Будућност не приличи да има тренера који одбија изјаву новинару пред дерби утакмицу, с образложењем „имам својих проблема, фудбал и Будућност ме засад не интересују“!!!

Но, ипак, како Зечевић није једини познавалац ситуације у Црњанском фудбалу, рецимо да на гостовање Црњани одлазе у веома добром расположењу после две узастопне победе на домаћем терену, добрих игара у досадашњем току првенства, и што у овој ситуацији није небитно – на свим гостовањима играли су доста добро! Уосталом ову екипу на гостовањима највише мотивишу јаки ривали, па су тако у прошлом првенству остварили победе против најјачих тимова – Русанде и Полета у Меленцима и Накову, а ове сезоне ремизирали на врућем терену у Банатском Карађорђеву! Друго, Будућност ће играти комплетна јер нема повређених ни „пожутелих“. Оно што није добро, бар Црњи за тим сви жале, изостанак из екипе убојитог стрелца Јована Пекића, који је изненада отишао – као анестетички техничар новосадске Војне болнице на шестомесечни службени пут у Алжир, и у тим ће се вратити тек на пролеће. У шпицу сада имају два осредња нападача – Радојичића и Перина, а радује чињеница да се хитроноги Саша Прокин успешно опоравља после операције колена и пред крај првенства ће се вратити у екипу. Радујеи чињеница да тројица вежњака – Мастило, Влаучин и Стричевић играју у великој форми, често дају и голове па шпиц Црњана и неће бити безопасан. Коначно, све су бољи и млађани бонуси – Владимир Савин и браћа Милутин и Јован Томин. Ипак, најважније је да је тренер Зечевић „направио“ нападачку екипу која има две карактеристике: добру што ствара много шанси и лошу – што их ретко искоришћава! Стога је велика енигма како ће бити у Банатском Великом Селу. Сви прижељкују да не изгубе, бодом би били задовољни а победом презадовољни!

А Зечевић – нека му је бог на помоћи, иако је објективно квалитетан тренер, нека научи и нешто о ПР клуба који тренира ради, а и јавности с којима су му новинари веза!

ФК Козара: Стоје – Ђаковић, Ненин, Француски, Михајло, Никола Терзин, Никола Јовандић, Марко Француски и Данијел Кочиш. Доњи ред – Бојан Бунић, Драган Рафа, Алекса Петровић, Марко Спахић и Вељко Јелача (фото: facebook.com/kozara.bvs)

Текст и снимци: Драган ПЕЈИЋ

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 20. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!