КОЗОМОРА: НА ДОБРОМ ПРАВЦУ

ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА СА ДВЕ УЗАСТОПНЕ ПОБЕДЕ НАПРАВИО ПОМАК КА СРЕДИНИ ТАБЕЛЕ ВОЈВОЂАНСКОГ “ЈУГА“

Две победе у низу, измамиле су осмех на лица Темеринаца, а и поглед на табелу војвођанског “Југа“ је лепши за очи навијача, пошто се ТСК померио са зачеља. Бодови освојени у двобоју са Доњим Сремом 2015 (3:0), добили су додатну вредност, јер је низ настављен на гостовању Славији (2:1).

-Нисмо дозволили да се понове раније грешке, када смо, после вођства, остајали без победе. Приступ је био добар, другачије није ни могло, имајући у виду да je Славија била осокољена са четири узастопне победе. Грешке у дефанзивној линији, свели смо на најмању могућу меру, а код изједначујућег гола Новосађана, пала је концентрација. То се у овој лиги кажњава, али реакција после тога била је одлична и у последњим секундама смо изборили победу – каже тренер Михајло Козомора.

После пет кола без победе и два освојена бода, критичари су били све гласнији, доводили су у сумњу могућности кадра, због захтева вишег ранга, али утихнули су услед 180 минута победничког ритма.

-Не смемо сад да станемо, изашли смо на добар правац и треба да се потрудимо да освојимо што више бодова до краја јесење етапе. Морал је на вишем нивоу, а позитивна атмосфера међу играчима улива додатну енергију. Имамо највише навијача у улози домаћина, очекујемо њихову подршку и у предстојећем мечу са лидером Јединством. Једва чекамо да видимо где смо у односу на тим са највише освојених бодова у досадашњем делу првенства – рекао је Михајло Козомора.

За вођство против Славије, побринуо се крилни нападач Благоје Стјепановић, после асистенције Страхиње Илића, који је, иако под фаулом, имао снаге да лопту проследи ка саиграчу.

-И пре ове две узастопне победе, играли смо добро, али сами себе смо саплитали. Почело је да нам се враћа, анализирали смо где грешимо, извукли поуке и ствари полако долазе на своје место. Утакмица се игра до последњег минута, били смо концентрисани у надокнади времена, освојивши драгоцене бодове – каже Благоје Стјепановић.

Највећи терет притиска Новосађана у финишу, изнео је штоперски тандем. Не само да су Владимир Остојић и Душко Радичић, били храбри у дуелима са противничким нападичима, већ су и кумовали одлучујућем голу.

-Преостао је још да се изведе корнер у надокнади од пет минута, па смо сви отишли у казнени простор Славије. Лопту је идеално из угла убацио Остојић, надвисио сам противничке играче и ударцем главом је спровео у мрежу. Ово је подстрек за даље, предстоји окршај са лидером, потом општински дерби у Бачком Јарку. Сваки бод је важан у лиги где свако може сваког да победи – истакао је Душко Радичић.

М. Менићанин

НЕДЕЉКОВИЋ ОПЕТ СИГУРАН

Правило о двојици бонуса међу стартерима, многим клубовима је створило главобољу. Неретко се дешава да тренери једва чекају крај првог полувремена да би у ватру убацили искусније адуте. Сасвим другачија слика је када екипа има ослонац у голману рођеном 2004. године. Растко Недељковић, пролетос чувар мреже Младости (Турија), дебитовао је у победи над Пећинчанима, а поново је добио поверење током свих 90 минута, одбранивши пар тешких удараца играча Славије.

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 28. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!