КРАЈ ПРВЕ ЛИГЕ: ИНЂИЈА И ТЕКСТИЛАЦ У БАРАЖУ

Фудбалери Инђије и Текстилца играће у баражу за Супер лигу, епилог је последњег кола Моцарт бет Прве лиге.

У последњој рунди, Јединство је са 2:1 победило Смедерево 1924 и „утврдило“ позиције Инђије и Текстилца.

Инђија ће у бараж двомечу играти са 14. екипом из Супер лиге. Текстилац очекују два сусрета са 13. суперлигашом. Прве утакмице на програму су у среду, 29. маја, реванши у недељу, 2. јула.

Смедеревци су на гостовању Јединству имали снаге само за вођство на почетку меча. Прецизан је био Никола Јовановић у другом минуту. Убљани су изједначили у 11, меч је у егал фазу вратио Ибрахим Зубаиру. За преокрет и коначних 2:1 постарао се Карикари, голом у уводним минутима другог полувремена.

Инђији је био довољан и реми против РФК Графичара за оверу трећег места. Дуел на стадиону крај железничке станице завршен је резултатом 2:2.

Бурно је било друго полувреме, поготово од 57. минута и гола Страхиње Стојановића за 0:1. Изједначио је Анрија Мијаиловић свега два минута касније. Нису се дали Београђани, Огњен Ајдар погодио је у 69. минуту и поново обезбедио предност гостујућем тиму. Коначних 2:2 поставио је Лазар Милошев у 75, претходно је Графичар остао са десеторицом због искључења Алексеја Вукићевића.

Голова није било у Оџацима, где су играли Текстилац и Мачва.

Иако ФСС против Текстилца води јединствен поступак за намештање две утакмице, извесно је да ће евентуална казна бити изречена по завршетку сезоне. Зато неће бити сментњи да Оџачане да играју у баражу.

Старспорт/Душан Миленковић

Извор: https://sportklub.n1info.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 24. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!