КРИВОКАПИЋ ПОЗВАО 22 ИГРАЧА ЗА 29. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „СТЕВАН ЋЕЛЕ ВИЛОТИЋ“,

На северу Бачке ускоро (4 – 12. септембар) почиње 29. Меморијални турнир „Стеван Ћеле Вилотић“ у знак сећања на човека који је учествовао у стварању и формирању многих великих асова са територије бивше Југославије.

Са турнира који је одавно постао препознатљив на фудбалској мапи Европе за играче до 19 година, Србија је добила не тако давно и играче који су освојили Европу (Литванија 2013.) и свет (Нови Зеланд 2015.), а који су данас практично костур А репрезентације која са успехом граби га пласману на Првенство Европе које се идуће године одржава у Немачкој.

Ове године на турниру, поред селекције Србије (U19) коју предводи селектор Радован Кривокапић, учествују репрезентације Француске, Мађарске и Црне Горе, а домаћини су Суботица, Сента, Кула и Бачка Топола.

Селектор Радован Кривокапић, који је прошле године са овом генерацијом играча, тада кадета освојио 3. место на Првенству Европе за кадете у Израелу, за мечеве на турниру „Стеван Ћеле Вилотић“ рачуна на 22 играча: голмани Лука Лијескић (Гент), Стефан Маринковић (Црвена звезда), Андреј Борак (Војводина), одбрана Алексеј Вукичевић (Графичар), Војин Срафимовић (Чукарички), Јан Карло Симић (Милан), Иван Васиљевић (Атлетико, Мадрид), Коста Недељковић (Црвена звезда), Стефан Букинац (Војводина), Ђуро Ђулио Ђекић (Горица), Вељко Миросавић (Чукарички), средина терена Александар Станковић (Интер), Михајло Петровић (Партизан), Јован Шљивић (Црвена звезда), Марко Младеновић (Ајнтрахт, Франкфурт), Богдан Мирчетић (Партизан), Милан Ковачев (Војводина), Марко Арсовић (Чукарички), напад Јован Милошевић (Штутгарт), Јован Мијатовић (Црвена звезда), Матеја Бубањ (Црвена звезда), Стефан Симин (Спартак, Суботица).

РАСПОРЕД

Суботица, 7. септембар 16,00 

СРБИЈА – Мађарска

Сента, 7. септембар 16,00

Француска – Црна Гора

Кула, 9. септембар 17,00

СРБИЈА – Црна Гора

Сента, 9. септембар 17,00

Француска – Мађарска

Суботица, 12. септембар 17,00 

СРБИЈА – Француска

Бачка Топола (ТСЦ Академија), 12. септембар 15,00

Црна Гора – Мађарска

 

Извор: Фудбалски савез Србије

 

ОБЈАВЉЕНО: 31. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!