КРТОЛИЦА СА ВРТИЋЕМ

КАБЕЛ СА НАЈМЛАЂИМ ТИМОМ ЧЕКА НАСТАВАК ПРВЕНСТВА 

Први део првенства није био најсјајнији за Кабел, иако доскорашњи прволигаш има у плану да се у блиској будућности врати на пут успеха и напретка. Новосађани други део првенства Српске лиге Војводина, дочекују на 12. позицији са 12 бодова мање у односу на лидера, Раднички 1912.

 – Припреме су почеле добро, имамо одличне услове у односу на друге клубове јер тренирамо у СЦ Војводине. Серија тестова почеће 4. фебруара са Братством из Пригревице, а завршићемо 25.фебруара дуелом са Радничким из Зрењанина – истакао је Немања Кртолиа, шеф стручног штаба.

Новосадски клуб је и у првом делу првенства имао једну од најмлађих екипа, али амбиције су сада да још више промовишу играчи из категорије бонуса.

– Очекујемо одлазак неких старијих играча, а из омладинског погона суперлигаша Војводине прикључили су нам се Апостоловски, Абаџија, Пауновић и Дробњак. Са њима ћемо, убеђен сам, имати најмлађу екипу у лиги, само међу стартерима биће најмање осморица бонус играча.

Црвено-црни су на почетку борби за бодове били успешни, па су у једном тренутку били трећепласирани, али умор је допринео слабијим резултатима у финишу. Сада су растерећенији, састав је освежен, па ће Новосађани конкурисати за пласман међу најбољим екипама.

– Почели смо добро и држали се на табели, али уморили смо се пред крај и нанизали неколико лошијих резултата. Сада ће да буде лакше, немамо више утакмице у купу, а распоред нам је мало прихватљивији. Потрудићемо се да победимо у свакој угакмици до краја.

Уз борбе за што бољи пласман, важан ће бити и развој младих играча.

– Клуб је конципиран тако да помогне младим играчима да се афирмишу, да се пробију до првог тима Војводине. Амбиција клуба у перспективи треба да буде повратак у Прву лигу – јасан је Немања Кртолица.

Н. П.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!