КРУПАН КОРАК СА СУПЕР ЛИГИ

ЖЕЛЕЗНИЧАР У ДУЕЛУ СА ИНЂИЈОМ ВЕЗАО ЧЕТВРТУ ПОБЕДУ У ДРУГОМ ДЕЛУ ПРВЕНСТВА

Фудбалери Железничара, у другом делу првенства, бележе сјајне резултате. Нанизали су четврту победу и чврсто држе другу позицију, са четири бода мање од водећег ИМТ-а, а једанаест више од Новог Сада.
Панчевци су, у дербију кола са Инђијом, пред својим навијачима, а било их је више од хиљаду, пружили добру игру и славили голом Дариа Гргића, искористио је додавање Александа Ковачевића и мајсторски лобовао голмана Милоша Чупића.
Томислав Сивић, шеф стручног штаба, задовољан је осмим тријумфом крај Тамиша, од доласка на клупу:
– Био је добар дерби, обе екипе ишле су на победу. Требало је и раније да решимо питање победника, јер смо, као и на претходним угакмица, имали много прилика. Моји фудбалери још једном су потврдили квалитет, да су резултати плод доброг рада на тренинзима.
После дуела у 18. минуту игру је напустио повређени Вељко Трифуновић.
– Остала је горчина у победи, Трифуновић мора да прође лекарске прегледе да бисмо сазнали колико је повреда озбиљна и колико ће бити одсутан са терена. Идемо даље, гостујемо Металцу, али наше амбиције увек су исте, желимо победу и наставак низа ка путу за Супер лигу – истакао је Сивић.
Добру игру пружио је и Стефан Хајдин, зимско појачање:
– Ушли смо добро у утакмицу и на почетку имали смо неколико прилика. Инђија је показала да има једну од најбољих екипа у лиги. Одлучио је гол Гргића, али требало је да постигнемо још голова, да бисмо мирније ушли у финиш. Резултати су потврда да добро радимо на тренинзима и испуњавамо све што захтева тренер Сивић са сарадницима. Има још да се игра и наставићемо у овом ритму, да сезону завршимо на првом месту, мада и друго води директно у Супер лигу – рекао је Хајдин.
На реду је гостовање некадашњем суперлигашу Металцу.
– Желимо победу, а Металац заслужује боље место на табели. Спремни смо и очекујем још једну добру игру и пети тријумф у пролећној трци – рекао је Хајдин.

БРЗО СЕ УКЛОПИО: Стефан Хајдин у дуелу са играчима Инђије ФОТО: ФК Железничар

Б. Стојковски

ГРГИЋ: ЗАСЛУЖЕНО

Дарио Гргић био је стрелац гола одлуке:
– Играли смо са добрим ривалом и најважнијеје да смо освојили три бода. Одлично смо деловали као тим, имали смо много прилика и није било лако, али заслужено смо освојили три бода.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 14. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!