КУЉАНИ НИСУ ЗА ВАЂЕЊЕ

ЈЕДИНСТВО (СТАРА ПАЗОВА)

Оно што добијеш на мосту, изгубиш на ћуприји. Ова крилатица најбоље осликава два уводна пролећна сусрета Јединства. У првом су били миљеници среће, у другом на премијери у Старој Пазови срећа им је окренула леђа.

– У дербију кола са дужницима из Бечеја, пред последњи звиждук судије имали су бод у шакама, па би били задовољни у односу на дешавања на терену, али неопрезни Урош Манов поклонио је гостима корнер из кога су постигли гол за победу. Били су грубо оштећени од несигурног судије Шћепановића, остало је нејасно зашто је понављао ударац из угла, после отклоњене опасности одбране, јер су се сударила двојица домаћих играча, а није било контакта са противничким. Протести нису помогли, као ни средином другог полувремена, када их је оштетио за недосуђени једанаестерац.

До ова два спорна, али кључна тренутка, све је мирисало на реми, јер ривали ништа посебно нису показали, осим изражене борбености. Водећи гол био је дело младог Николе Тедића (2003), чиме је потврдио велики таленат. Надмудрио је вршњака Матовића, вешто изборио простор за шут и неодбрањиво погодио.

Пред одлазак на одмор домаћи су поравнали, а тињала је нада да ће се у наствку изборити за плен. Јалова иницијатива донела је само полушансе, гости су пажљиво чували мрежу, а из контранапада такође нису створили повољније прилике.

– Жао ми је што сам се поразом, само привремено, растао са клубом. Имао сам две шансе – каже Данило Миленковић, један од кључних трача отпутовао је на Исланд.- Све смо могли да решимо у првом делу, а онда смо били кажњени, у односу меч у Зрењањину, кад смо били награђени у последњим тренуцима. Такав је фудбал, ситуације је често немогуће предвидети. Меч није донео превише узбуђења и квалитет за овај ранг. Надам се да ће другари имати снаге да надокнаде пропуштено. После повратка сигурно ћу поново обући плаво- бели дрес, јер сам у друштву Сремаца доживео много лепих тренутака и пре одласка у Златибор и Пролетер, а после краћег боравка у Бачкој Паланци.

Јединство је пред још једним изазовом, иде у Кулу. Хајдук 1912 је само на папиру за вађење, јер ће сигурно желети да гостима врати мило за драго после јесењег пораза. Куљани нису много променили састав, док је Јединство довело неискусне играче, што је ослабило јесењи састав, изузимајући одбрану која је доласком Илића и Булата, као и повратком Јеловића.

Филип Илић паузираће због упарених жутих картона.

М. Бзовски

ОТИШАО НА ИСЛАНД: Данило Миленковић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 18. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!