КУП СРБИЈЕ: НОВОСАЂАНИ ПОКЛЕКЛИ ПОСЛЕ ЈЕДАНАЕСТЕРАЦА

КУП СРБИЈЕ – 1/16Ф
 
Кабел – Металац 0:0 (0:1 после једанаестераца)
 
Фудбалери Металца из Горњег Милановца избацили су новосадски Кабел у 1/16 финала Купа Србије наком бољег извођења једанаестераца. Кабеловци су приказали добру игру и били барабар са Милановчанима који играју у Првој лиги Србије. Ипак, гост су имали више спортске среће и концентрације током пенал серије и тако су обезбедили пролаз у наредну рунду. Уводни минути сусрета припали су гостима који су прецизним додавањима успевали да дођу до шеснаестерца Кабела али нису могли да савладају Торомана.

Прву прилику вредну помена за домаће је имао капитен Слободан Новаковић који је шутирао искоса, али су дефанзивци Металца били одлично постављени. Велике проблеме у првих 45 минута Кабеловцима је правио центарфор гостију Ратковић Андрија који је одлично играо главом и делио употребљиве лопте на крила. Кабел је у 42. минуту имао одличну прилику преко Кокановића који је пробио по десном боку, али је помало несебично одлучио да сам заврши напад, а шут је завршио поред гола. Домаћи су до краја првог дела имали још неколико изгледних шанси, али су мреже крај штранда мировале.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

У наставку меча виђен је сличан фудбал, али без конретних акција које би могле да резултирају голом. Прву праву прилику имали су Кабеловци у 75. минуту када је Кокановић изашао сам пред голмана али га је погодио у груди. Поново су домаћи били близу гола, експресно су отворили контру, Нијемчевић  је шутирао и промашио гол са десетак метара удаљености. Након 90 минута резултат је остао нерешен, а бољим извођењем једанаестераца  фудбалери Металца дошли су до 1/8 финала Купа Србије.

НОВИ САД: Стадион Кабела, гледалаца 200. Судија: Вукадиновић (Ниш). Жути картон: Павлица (Кабел). КАБЕЛ: Тороман 7, Богдановић 6,5, Кјлајић 7, Батос, Кокановић 7, Новаковић 7 (од 70. Нијемчевић 6,5), Павлица 7, Поповић 7, Вујовић 6 (од 85. Лучић), Владић 6 (од 57. Грујић), Миланов 6. МЕТАЛАЦ: Премовић 7,5, Нешић 7(од 45. Радовановић), Живановић 7 (од 65. Абел), Ратковић, Вујчић, Лукић 7, Здравковић 6,5 , Жакула 6,5, Луковић 7 (од 45. Абдул 7), Миловановић 6,5 (од 65. Петровић), Милинковић 6,5 (од 75. Тамба).

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

В. Гвозденовић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!