ЛАЛАТОВИЋ: НЕ ЗНАМ У КАКВОЈ СМО ФОРМИ

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Спартака, апострофира недостатак довољног броја јаких провера у припремном периоду

Пре месец дана фудбалери Спартака су се окупили на Градском стадиону у Суботици и под командом шефа струке Ненада Лалатовића и његових сарадника Милана Вјештице, Ђорђа Туторића и Мустафе Пешталића почели припреме за наставак шампионата. Уводни део Голубови су одрадили на северу Бачке, а потом се преселили у топлије крајеве и на Кипру током двонедељног боравка брусили форму. Играчи суперлигаша са севера Бачке су се пре седам дана вратили са Рајског острва. Суботња утакмица против Инђије (0:2) била је и последњи тест пред пролећне окршаје.

Иза нас је можда и најкраћи припремни период од када радим као тренер. У Никозији је све било одлично, смештај, терени, време нас је послужило, али је лош био  избор ривала за провере. То нам је било најважније, јер се форма најбоље темпира кроз утакмице. Задовољан сам залагањем и атмосфером у тиму – каже Ненад Лалатовић, шеф струке Спартака.

Одиграли су Суботичани скоро све заказане утакмице у Никозији. На пет мечева остварили су четири победе и пораза. Славили су Голубови против кипарског Ксилотимбуа (1:0), АПОЕЛ-а (1:0), Етникоса (6:0) и панчевачког Железничара (1:0), док су једини пораз претрпели од Црвене звезде (1:3).

Добре су биле провере само против Црвене звезде и Железничара. И у мечу против Инђије који је за нас био генерална проба показало се да нам недостају утакмице. На Кипру смо практично одиграли само две, што је мало за припремни период. Не рачунам три теста са кипарским екипама, јер играчи нису имали оптерећење као против јачих тимова. Требало је да одиграмо још три или четири меча да бисмо видели у каквој смо форми. Немамо више времена, и поред свега надам се да ће играчи дати све од себе да добро почнемо пролећни део првенства.

Припремни период увек прате ситне повреде које су неколико играча одвојиле од редовног тренажног процеса. Очекује се да се они ипак, врате у тим већ за пролећну премијеру Голубова у Крушевцу.

Дуел са Инђијом пропустили су Дејан Керкез, Немања Ћаласан, Алекса Ђурасовић и Владимир Виторовић. Играла  је комплетно нова одбрана у односу на први део сезоне, рачунајући период од мог доласка. Другачији је био и везни ред. Потребно је време да се новајлије навикну на захтеве и оно  што ја очекујем и тражим од њих у игри. Остало нам је недељу дана до гостовања под Багдалом. Надам се да ће се повређени играчи опоравити и да ћемо у комплетном саставу истрчати на терен против Напретка – закључио је Лалатовић.

НЕОПХОДНА ЗАМЕНА ЗА ТАНАСИЈЕВИЋА

Спартак је направио промене у играчком кадру. Стигла су четворица новајлија, а јато Голубова напустио је Страхиња Танасијевић, нови члан Њујорк ситија. Његов одлазак приморава руководство суботичког суперлигаша да до краја прелазног рока појача конкуренцију у дефанзивној линији.

– Треба нам централни бек. Он је био најбржи наш играч из задњег реда и огроман је хендикеп што је отишао. Нисам био за то, али клуб мора да живи од нечега и разумем људе из управе. Спартак нема велики буџет, живи од продаје играча. Верујем да ћемо успети да доведемо још једног штопера – рекао је Лалатовић.

ФОТО: С. Сандић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!