ЛАЛАТОВИЋ ПРЕД НОВИ ПАЗАР: ЉАЈИЋ ЗАСЛУЖУЈЕ ПОЗИВ СЕЛЕКТОРА

“Ако некоме желим Европу, желим њима. Не говорим ово да бих се додворавао, него је заиста тако”, каже тренер Спартака

Након два узастопна пораза, од Железничара у Панчеву (1:2) и од Црвене звезде код куће (1:4) пред фудбалерима Спартака је последња утакмица јесењег дела шампионата и уједно једно од даљих гостовања у лиги – Нови Пазар (15.00)

Грмео је тренер Суботичана Ненад Лалатовић на своје пулене након прошле утакмице, никако није успевао да сакрије незадовољство посебно због последњег примљеног поготка од Звезде. Утакмица у Новом Пазару показаће колико су речи искусног стратега утицале на екипу, да ли ће успети да је тргне пред финалних 90 минута јесени у Moцарт Бет Суперлиги.

“Ово је последња утакмица за нас у овој години и слободно могу рећи и најтежа, чак и тежа него против Звезде. То је сасвим и логично јер када играте против њих сви очекује да ћете изгубити. Био сам заиста љут после те утакмице, из разлога на који начин смо примили три гола, а посебно четврти. Нису нас надиграли ни у једном сегменту игре, победили су нас из прекида. Мали Мијатовић који није међу вишима нам даје два гола главом и Катаи, што је недопустиво. Мада опет морам рећи да су утакмице против Жеље и против Звезде биле најбоље од када сам дошао, иако нисмо узели бодове”, осврнуо се Лалатовић још једном на меч са Звездом.

А, за данашњег ривала има само речи хвале.

“Нови Пазар је клуб који изразито ценим и са њима сам увек имао посебан однос. Морам да их похвалим за све резултате до сада, четврти су на табели и у добром су низу. Заслуге за то носи и сјајна управа клуба. Жао ми је што неће бити њихових навијача, јер кад год сам био тамо лепо сам се осећао и имао њихову подршку. Добро, осим једном”.

Када је реч о фудбалерима Новог Пазара, Лалатовић се посебно, у свом стилу,  дотакао једног.

,,Истакао бих Адема Љајића који игра фантастично и када погледамо последње две-три утакмице он је заслужио да добије позив селектора Драгана Стојковића макар за неку пријатељску утакмицу. Како време пролази он игра све боље и боље и  у тиму се све врти око њега. Наравно имају они и других добрих играча попут Шћеповића и Суме, да их не набрајам сада све. Чека нас тешка утакмица заиста”.

Окренуо се Лалатовић и на своју екипу.

Освојили смо 50 одсто бодова од могућих 12, могу да будем донекле задовољан, али био бих срећнији када би победили и данас, да тај проценат нарасте.  Што се тиче играчког кадра, на тренингу се повредио Керкез и на њега не можемо да рачунамо, као и на Алексу Ђурасовића. Рекао сам играчима шта морају да раде, анализирали смо све, грешке морају да буду сведене на минимум уколико желимо позитиван резултат”, подвукао је Ненад Лалатовић.

Пројектовани састав Спартака: Вулић – Ћаласан , Танасијевић , Богићевић – Бијеловић , Станојев – Тошески, Видаковић , Тодороски, Бабић – Мудрински.

ПИШЕ: Оливер Нагел

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 21. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!