ЛАЛЕ У СЕРИЈИ ПОБЕДА

Војводина у Сурдулици наставила победнички низ, тренер Бандовић задовољан игром

Из угла навијача, ово је напокон права Војводина: победничка, самоуверена и ефикасна. Пред Новосађанима је, као четврти у низу, пао и Радник (4:0), а резултат као да је симболично осликао скор Старе даме у последњим утакмицама. Два пута је мрежу Ранђеловића затресао млади Михаило Ивановић, по једном су то учинили Његош Петровић и Алекса Вукановић, а ученици тренера Божидара Бандовића, осим на почетку сусрета, потпуно су владали игром и дешавањима на терену.

– Имали смо одређене проблеме у последњој линији током отварања меча – рекао је Бандовић, који је јуче преподне, заједно с играчима, одрадио тренинг у ФЦ „Вујадин Бошков”. – Ствари су брзо дошле на своје место, постигли смо два гола и после њих све је постало много лакше. Били смо екипа која се питала, постизали голове и стварали прилике, али је исто тако важно било и то што смо контролисали утакмицу.

И поред високе победе, тренер тима из Српске Атине подсетио је да утакмице, попут те с Радником, никада нису лаке.

– Све екипе, па и ми, унапред уписују бодове, али је много теже да се у реалности до њих стигне. Сурдуличани немају шта да изгубе, играју за себе и лако може да вам се деси да ствари крену у неком нежељеном правцу. Овог пута, захваљујући нашим играчима и њиховом односу према сусрету и противнику, то се није догодило. Одличну атмосферу из свлачионице пренели смо на терен и то је могло да се види.

Проблем за Војводину није представљала ни чињеница да је пре неколико дана остала без поузданог везисте Радомира Милосављевића, који каријеру наставља у Јапану.

– Рајко је био битан играч за наш тим, али смо реаговали, ту мислим, пре свега, на сам клуб, онако како је и требало. Имамо довољан број квалитетних играча на његовој позицији и сложили смо се с тим да оде у фудбалски јаку земљу, заради новац и испише ново поглавље у каријери. Грехота би била да му то нисмо омогућили, па му желим много среће и добрих партија.

Паузе по повратку с југа Србије за Новосађане није било, јер већ у уторак пред њима је сусрет с директним конкурентом у борби за четврто место, Чукаричким.

– У госте нам долази веома добар тим. Желимо да наставимо континуитет добрих игара и резултата и само максимално припремљени бићемо у стању то да урадимо. Верујем да ће и публика доћи у великом броју на трибине „Карађорђа” да подржи нашу екипу, а до тада следе нам тренинзи, анализа ривала и припрема за важан дуел – истакао је Божидар Бандовић. 

ДВА СУСРЕТА СА БРЂАНИМА

Осим првенственог дуела у 28. колу, Војводина ће, 10. априла, с Чукаричким да одигра и сусрет четвртфинала Купа Србије, али у Београду. За само десетак дана, дакле, Брђани ће бити супарници новосадским црвено-белима два пута.

– Нико не воли кад с истим ривалом мора да се састане у кратком временском року два пута. Ту, међутим, не може ништа да се промени, тако је пресудио жреб, па ћемо настојати да се оптимално спремимо и испунимо циљеве које смо зацртали – истакао је Божидар Бандовић.

ФОТО: ФК Радник

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 31. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!