ЛАЗАР ВУКОЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈМЛАЂИХ ПРВОТИМАЦА НАФТАГАС

На списку најмлађих првотимаца Фудбалског клуба Нафтагас из Елемира, уз голмана Николу Галина и играче Николу Ковачевића, Уроша Маркоског и Ђорђа Бајића, налази се и Лазар Вукоје из Зрењанина. Рођен је 3. априла 2004. а фудбал је почео да тренира са 11 година код тренера Александра Маркоског. Неколико година је провео у зрењанинском Радничком, где је са 16 година дебитовао у сениорском фудбалу. Затим је отишао на позајмицу у Омладинац из Ботоша, а одатле у Нафтагас, чије боје брани већ другу годину. Игра на позицији задњег везног и још ову полусезону биће у категорији бонус играча.

-Када је Владимир Грбушић, који ми је био тренер у млађим категоријама, из Ботоша прешао у Елемир, позвао ме је да дођем у Нафтагас. У том тренутку у Радничком нисам имао места, јер сам био шести везни играч, па сам одлучио да се опробам у Нафтагасу. Све смо се брзо договорили и ево већ две године се не жалим – уз осмех каже Лазар Вукоје.

Млади саговорник „Дневника“ истиче да је у првом делу сезоне имао задовољавајућу минутажу.

– Први део сам одиграо мало слабије, али сам се у другом „пробудио“ и било је много боље. Као екипа смо на домаћем терену нешто лошије играли, ни ми играчи ни управа клуба нисмо тиме задовољни, али смо у гостима били одлични. Видећемо како ће бити у наставку и како ћемо отворити пролећни део првенства. Свакако ћемо гледати да остваримо што бољи пласман – наводи Вукоје.

Нафтагас је зимски одмор провео на петом месту на табели Српске лиге „Војводина“, са 25 освојених бодова, осам мање од првопласираног Словена из Руме. Шеф стручног штаба Предраг Кандић је, иначе, 22. јануара одржао прозивку и први тренинг пред наставак другог дела сезоне. Што се тиче играчког кадра, Елемирце су напустила четворица играча, а то су Милан Видић, Марко Ренић, Сани Дурмиши и прекаљени Лазар Попов

– Почели смо са припремама и шеф жели да извуче што више од нас уочи наставка трке. Хвала Богу, нема повреда међу играчима и надам се да ће тако бити и у наставку – додаје Лазар Вукоје, иначе студент прве године Техничког факултета „Михајло Пупин“ на смеру нафта и гас.

Ж. Балабан

Фото: Ж. Балабан

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!