ЛАЗАРЕВИЋ СРУШИО БРЂАНЕ: ВЕЛИКИ КОРАК КА ТРЕЋЕМ МЕСТУ

Милан Лазаревић донео победу Војводини у одличном дербију против Чукаричког у Новом Саду

Одавно нисмо били у прилици да пратимо толико садржајну, занимљиву, борбену и надасве квалитетну првенствену утакмицу, какву је донео дерби на „Карађорђу“ између Војводине и Чукаричког. Убеђени смо да нико од готово 4.000 људи на трибинама није зажалио што је био сведок овог сусрета, посебно због тога што су Новосађани победили (3:2) и показали да њихове најаве да не одустају од борбе за треће место, нису без реалног основа.

– Дерби је донео праву такмичарску утакмицу, у којој је заиста виђен добар и ефикасан фудбал. Изашли смо на терен с великом дозом позитивне енергије, а, уз то, пуно нам је значила подршка бројних навијача, која нам је улила додатну дозу ветра у леђа. Успели смо да савладамо одличног ривала и било је нормално то што смо умели да прославимо победу, јер смо је и заслужили – прокоментарисао је један од јунака сусрета Милан Лазаревић.

Милан је играо на, за њега, нетипичном месту, пошто је деловао уз леву аут линију. Ипак, у 82. минуту одлично је испратио акцију Чумића и Малбашића, стуштио се по боку ка голу ривала и савладао голмана Белића из мртвог угла.

– Када сам од Малбашића добио лопту у простор, прва идеја била ми је да асистирам. Међутим, доспео сам у ситуацију „један на један“ и одлучио да идем ка голу. У том тренутку сам дао себи нешто дужи фор и нашао се у мртвом углу, па другог избора, осим да шутирам, нисам ни имао. Епилог су сви видели: лопта је голману ривала прошла кроз ноге и завршила у мрежи. Моја радост била је разумљива, јер сам дете Војводине, овде сам дошао када сам имао 14 година и велика жеља ми је да заиграмо у Европи. Направили смо велики корак ка томе овом победом, али има још доста посла пред нама.

Сјајну игру пружио је све бољи Никола Чумић, који је био асистент Зукићу и Урошу Николићу код прва два гола, а учествовао је и у акцији код трећег. Треба, међутим, истаћи и одличне партије практично свих његових саиграча, међу којима се посебно истицао управо Лазаревић.

– Због повреде капитена Ђорђевића, наступио сам на позицији левог бека, која није моја природна. Током каријере, имао сам прилику да мењам страну, па ми то није представљало посебан проблем, иако ме није било често на половини ривала. Уз то, имао сам за директног ривала Овусуа, који је веома опасан играч, има ниско тежиште и зна с лоптом. Ипак, када се подвуче црта, није успео да ми направи ни један озбиљнији проблем и, заједно са саиграчима из одбране, могу да кажем да смо добро одрадили посао.

Утисак је да су Новосађани ушли у жељену форму и да њихови навијачи с много више оптимизма могу да гледају ка финишу овог дела првенства, а онда и плеј-офу.

– Рано смо постигли два гола, што нам се баш и није до сада често дешавало. Обично је било супротно, па смо морали да јуримо предност противника. Зато смо и просули доста бодова тамо где то није требало да нам се дешава, али сам убеђен да је сада с тиме готово. Свесни смо свега што нас чека у финишу сезоне и, сада још чвршће, решени смо да у сваки наредни сусрет уђемо с једином жељом да освојимо сва три бода. Биће тако и на првом наредном гостовању у Ивањици, иако знамо колико Јавор може да буде незгодан када игра на свом терену. Имамо, међутим, сјајне играче у нападу, у заостатку смо за директним ривалима и сваки бод нам је од велике важности. Ма, бићемо прави до краја, у то не сумњам – поручио је Милан Лазаревић. А. Предојевић


ВИТАС ПОВРЕДИО ПРИМИЦАЧ

У финишу сусрета с Брђанима терен је због повреде морао да напусти капитен Новосађана у тој утакмици Урош Витас.

– Он је повредио примицач и још увек не знам колико ће морати због тога да паузира – објаснио је тренер Новосађана Радослав Батак. – Имао је, по речима нашег доктора, проблем с тим и раније, али се надам да неће одсуствовати више од недељу дана. Веома је важан за наш колектив и верујем да није реч о некој тежој озледи. На повреду задње ложе пожалио се и Чумић, што не чуди када се погледа у каквом интензитету је одиграо читаву утакмицу. Пружио је и више од 100 одсто могућности, направио безброј спринтева, а то су морали да осете и његови мишићи.

ФОТО: С. Сандић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 13. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!