Знало се унапред да ће још један војвођански дерби бити узбудљив и неизвестан. Војводина је тражила повратак на победнички пут после убедљивих 1:4 против Партизана, а ТСЦ из кола у коло подиже форму. Реми не би никоме одговарао, домаћин је желео да победом ухвати прикључак са клубовима из врха Моцарт Бет Суперлиге, ТСЦ да сачува друго место. Резултат на крају повољнији за тим из Бачке Тополе – 2:1, који је трећи узастопни пут славио на Kарађорђу.

Меч су решила два гола младог Луке Илића, везисте који је на позајмици из француске Трое. Први је фудбалско ремек дело – лаган пријем, окрет и шут. За други је прорадио голгетерски њух. „Само“ је био на месту где је требало… Подсетио је Илић на ону партију Ненада Лукића из 2019, када је са два фантастична гола затресао мрежу Старе даме, али тада то није било довољно за победу, јер је Војводина изједначила дубоко у надокнади.

Почетак утакмице био је идеалан за тим Милана Раставца, који је уочи меча добио сијасет похвала од стране противничког тренера, Жарка Лазетића. Није посустао ТСЦ, а човек одлуке био је играч који је доведен да ради управо то што је показао у мечу са Војводином. Против Радника из Сурдулице се први пут нашао у стартној постави и није му требало дуго да заблиста. Први погодак је постигао у пријатељском мечу против Хонведа и ту су већ били наговештаји да је и Илић у форми стигао у Тополу. После меча са Радником је Лазетић изјавио да је млади везиста мотор екипе и да ради управо оно што се од њега очекује.

Без обзира што је последњи такмичарски меч пре повратка у Србију одиграо прошлог октобра, некадашњем ђаку Црвене звезде је изгледа пријао долазак у ТСЦ. Брзо је успео да ухвати ритам са остатком екипе, има знање али и показује огромну жељу и вољу. На почетку сезоне је заблистао Бањац, чијим одласком у Kраснодар је отворено питање плејмејкера. Саша Јовановић је неприкосновен ове сезоне када је реч о ефикасности. Не прође меч да не постигне гол или га намести, али Илић је екипи Жарка Лазетића дао много опција у везном реду. Чини се да нема разлога за бригу у Бачкој Тополи, а Илић је изгледа шраф који фали да би клуб остварио своје амбиције и играо у Европи наредног лета.

Аутор: Вања Узелац (дописник Моцарт Спорта из Бачке Тополе)

Извор: https://www.mozzartsport.com/