ЛАЗЕТИЋ: МОРАМО ДА РЕШИМО ТУМБАСЕВИЋА

Фудбалери ТСЦ у петак 17. маја од 18.30ч, гостују у Лучанима екипи Младости у 36. колу Суперлиге, у уверењу да ће то бити тежак, али добар меч у коме ће освојити нове бодове.

Шеф стручног штаба Жарко Лазетић је изјавио да је екипа Младости увек неугодан противник, нарочито када игра на домаћем терену.

„За нас је Младост увек тежак противник, а за почетак ћемо морати да решимо Тумбасевића који је против нас увек инспирисан. Нашалићу се да се то показало на прошлој утакмици када није дао гол и ми смо били добри. Младост и Напредак су једине екипе које у овом делу такмичења немају императиве и амбиције, а то може да буде предност. Младост нема шансу за пласман, могу опуштено да играју, а нама услови на њиховом стадиону не одговарају и тешко успевамо да спроведемо испланирано. Наравно, то део игре, наша лига је таква и томе морамо да се прилагодимо“, рекао је Лазетић и додао:

„Спремни смо и у добром моменту, на нашој интерној табели која нам је веома важна, смо се додатно поправили и можда нам успе да у ове преостале две утакмице превазиђемо очекивања. Бићемо максимално фокусирани и покушаћемо да добром игром дођемо до резултата“.

Лазетић је покушао да појасни да изјавом „живимо у Србији“, није мислио ништа негативно, већ се осврнуо на коментаре пред свако коло како ТСЦ, или неко други, пушта противника да победи.

„Поносан што ми из кола у коло показујемо да нас калкулације не занимају, пре свега смо спортисти и сваку утакмицу играмо да победимо. Само овде се калкулише да ли је боље бити слабије пласиран, а то је глупост. Сви се боримо за победу и за задовољство током тих 90 минута игре. У плеј-офу смо успели да надиграмо све осим неприкосновене Звезде, што је за нас велика ствар. имали смо добре утакмице које нам враћају веру у фудбал, за које смо се спремали и давали све од себе. Пред почетак овог дела такмичења смо желели да буде управо овако“.

„ТСЦ није направио бодовну разлику у односу на главне конкуренте у дуелима са њима. У утакмицама са „слабијим“ противницима, који су завршили у плеј-ауту, успевали смо да побеђујемо. Ту смо правили разлику. Тако је и у борби за титулу између Звезде и Партизана, у међусобним дуелима су егал, а разлика је направљена у утакмицама са такозваним „слабијима“. Захвалан сам играчима што су показали посвећеност, тимски дух и карактер, а ако нам успе да престигнемо прошлогодишњи збир бодова, моћи ћу да закључим и да смо напредовали. Чињеница да смо одржали континуитет са оволико бодова ме обавезује да момцима кажем капа доле, свака част, сада идемо да уживамо у преостале два меча, да пробамо да победимо, потом се добро одморимо и припремимо за даље“, закључио је Лазетић.       

Голман Вељко Илић се сложио да је ово била успешна сезона за ТСЦ.

„Задовољан сам игром екипе, убедљиво смо трећепласирани и боримо се за друго место, при чему не треба заборавити да смо у првом делу сезоне били оптерећени Европом. Поносан сам како смо све изгурали и надам се да ћемо успети да изборимо друго место“, рекао је Илић.

Илић је поновио да је против Младости никада није лако, али да је спреман за дуел.

„Срећом, нисам се озбиљније повредио, све је успешно санирано и спреман сам за петак. Очекујем да ће и ова утакмица, као и свака против њих, бити тешка и занимљива. Увек смо се мучили да дођемо до победе у Лучанима. Добра су екипа са пуно искусних играча и меч неће бити лак, али очекујем да ћемо успети да изборимо повољан резултат по нас’, рекао је Илић.  

Утакмица Младост – ТСЦ играће се у петак 17. маја од 18.30ч на стадиону у Лучанима. Директан пренос је обезбеђен на каналу Арена Премиум 2. ФК ТСЦ је 3. на табели са 72 освојена бода, док је Младост 7. са 43 бода.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 17. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!