ЛАЗЕТИЋ: МОЖЕМО ДА ПОБЕДИМО СВАКОГ!

Тренер Жарко Лазетић тврди да ако Бачкотополчани следе идеју могу да се надају успеху и против Чекићара у Лондону

Идентично као против Браге у квалификацијама за Лигу шампиона – ТСЦ-у нико не може да одузме наду у дуелу са Вест Хемом на дебију у Лиги Европе. Тренер Жарко Лазетић свестан је да улога фаворита припада Чекићарима, не само због већег искуства на међународној сцени, већ и чињенице да су прошле сезоне освојили Лигу конференције.

– За вечерашњу утакмицу није потребна додатна мотивација, ни играчима, ни мени. Велика је ово привилегија, тако се понашамо и припремамо, с намером да покушамо да искористимо сваки моменат меча и, најважније, такмичимо се на високом нивоу. Не желимо да будемо само посматрачи, никако импресионирани ривалом. Верујем да је искуство против Браге помогло фудбалерима да схвате да смо ту где јесмо и да колико год припадали или не крему – ово је наша реалност – казује Лазетић у предвечерје спектакла у Лондону.

На основу изреченог, изостаће мотивациони говор?

– То је нешто што је интимно, зависи од момента и не планира се унапред, дође само од себе. Некад и играчи држе говоре, од значаја је фокус на терену – шта би требало да радимо офанзивно и дефанзивно. Вероватно ће неко од момака први пут да истрчи пред толики број људи, поента је да останемо сконцентрисани на задатке. Акценат мора да буде усмерен на фудбалске ствари, како да се понашамо у којим зонама и на којој позицији и да што више изгледамо као тим.

Шта каже анализа: ко је најопаснији Чекићар?

– Вест Хем је по индивидуалном квалитету чак и бољи од Браге. Ретко кад има већи посед лопте, што не значи да ће то и против нас да буде случај. Податак да се не осећају лагодно са лоптом је да су у тој категорији међу најслабијима у Премијер лиги. С друге стране, опасни су у транзицији, уз добру дефанзивну организацију, што се видело видело против Брајтона, нападачке екипе. Успели су да реше утакмицу из контранапада. У одбрани скоро и да немају мане, добри су у игри „један на један”. Зналачки покривају један другом леђа и просторе који се отварају. Покушаћемо да изађемо високо, али уз знање шта радимо у ниској зони, притом, кад будемо имали лопту желећемо да уђемо у игру. У односу на ривалов висок пресинг који се често мења и прераста у човек на човека – покушаћемо све то да искористимо.

ЗВЕЗДА НИЈЕ ПУТОКАЗ, ВЕЋ СИТИ

Да ли је путоказ за успех на Острву прво полувреме Црвене звезде против Манчестер ситија?

– Више је путоказ како је Сити играо против Вест Хема у суботу у Премијер лиги – искрено ће Лазетић.

Важите за тренера који воли посед лопте, можда и на тај начин угрозите Вест Хем?

– Наша идеја игре је потпуно јасна и од ње не смемо да одступимо. Морамо да знамо шта радимо кад немамо лопту и како да се бранимо. Сигурно да су Чекићари лагодни без „бубамаре”, настојаћемо да им се наметнемо поседом. Имамо јасан план, желимо да се питамо и трудимо се да тако и буде. Наравно, чак и ако будемо имали мањи посед битно је да тај период кад је лопта код нас знамо шта ћемо са њом. Важно је да завршавамо акције и не улазимо у велике поседе, јер се они померају у ниској зони и кад узму лопту изузетно су опасни. Покушаћемо да будемо и мало више директнији него што смо иначе.

Нећете моћи да рачунате на најјачи састав?

– Због повреде је отпао Ћалушић, док је неизвесно да ли ће пред голом да стоји и Илић, вратио се повређен с репрезентативних обавеза.

Петар Станић искористио је прилику да сазна како до најбољег резултата консултујући кума Кристијана Белића, екс члана Чекићара, информације да је подлога бржа у Енглеској?

– Имали смо тренинг да се упознамо с подлогом. С друге стране, имамо код нас терен који је, уз Звездин, најбржи у Србији. Кад су такви услови, мора брже да се мисли, не да се брже трчи.

Да ли би и реми са Вест Хемом био као победа?

– Никад не могу тако да говорим пре меча. Из перспективе да је Вест Хем фаворит – да. Ако нам шутну 40 пута на гол и будемо све време у ниској зони и ремизирамо –бићемо, наравно, пресрећни. Верујем у играче, ако су довољно храбри, истрајни и следе план – имамо шансу да победимо.

НЕКА НАМ ДЕКИ ДОНЕСЕ СРЕЋУ

Експедиција ТСЦ- допутовала је у Лондон авионом „Ер Србије” под називом Дејан Станковић, што је изазвало одушевљење Жарка Лазетића:

– Нека нам Деки донесе срећу! Станковићу желим све најбоље у Ференцварошу.

СТОЈИЋ: ИНСПИРИШЕ ИМЕ РИВАЛА

Штопер Немања Стојић чиниће последњи одбрамбени бедем пред голом ТСЦ-а.

– Ово нам је сигурно најтеже гостовање у групи. Радили смо годину дана да бисмо били овде. Даћемо све од себе да дођемо до позитивног резултата. Желимо да клуб представимо у што је могуће бољем светлу, да бисмо то успели потребно је да применимо све што смо уигравали претходних дана. Наравно да сам гледао снимке нападача Вест Хема и имао шта да видим, ради се о сјајним играчима, али спреман сам, као и сви остали, да испунимо задатке тренера. Довољна инпсирација нам је име Вест Хема.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!