ЛАЗЕТИЋ: НЕ УЗИМАМ САМО БОД ЦРНО-БЕЛИМА

ТСЦ је после ремија без голова са Партизаном,  остаo непоражен и на највећем српском стадиону у окршају са Црвеном звездом (1:1). Међу најзаслужнијима за прво освајање бода Бачкотополчана на Маракани је тренер Жарко Лазетић:

– Показали смо озбиљан квалитет, играли храбро и организовано током читавог меча. Резервисти су такође дали велики допринос успеху. Имамо завидан тимски дух. Сад ће бити срећни из Партизана, јер бод узимам и Звезди. Суштина је да играмо исто против сваког ривала и тежимо тријумфу на сваком мечу.

Открио је Лазетић шта је казао изабраницима на полувремену.

– Рекао сам им да забораве примљен гол, јер смо дошли до тога да је Звезда била задовољна резултатом на одмору, а ми не. То је требало избацити из главе и наставити даље у истом ритму.

Шеф струке ТСЦ-а одбија да окриви младог чувара мреже Вељка Илића за капитулацију.

– Не може да буде грешка нашег голмана. Лопта је не  знамо ни ја којом путањом ишла и погодила га. Подигао се у наставку. Имао је сигурне интервeнције. Никад није крив појединац. Можда смо могли раније да направимо фаул пре акције за гол  или да бољем бранимо прекид. То је за анализу. Зато смо у надокнади другог полувремена све феноменално урадили.

Бачкотополчани нису реализовали опасне контранападе  при крају меча.

– Спремали смо се да ћемо бити у ниској зони,  одатле смо прелазили у офанзивне транзиције. Тад је најтеже бити тачан, прецизан и постићи гол. Вероватно бисмо имали више снаге у завршници да смо имали дуже лопту у поседу. И без тога ово је херојски бод мојих „тигрова”.

Бод против Звезде биће мотив ТСЦ-у за још боље игре у борби за пласман на међународну сцену.

– Далеко је Европа, одиграно је тек десето коло. Не правимо дугорочне циљеве, нити се разбацујемо обећањима и помпезним изјавама. Фокусирамо се из меча у меч. У наредном колу долази нам Колубара, бићемо спремни за још једну тешку борбу – истакао је Лазетић

Извор: http://www.zurnal.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 06. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!