Уписао је Вождовац у Бачкој Тополи други везани пораз у првенству, а стратег београдског тима Никола Пуача сматра да је ТСЦ заслужено победио и да његов тим није успео да контролише игру, те да је на моменте успевао да парира.

„Почетак утакмице као и цело прво полувреме је припало екипи ТСЦ-а. Ми смо покушавали да се наметнемо и нисмо успевали у томе. Успели су да резултирају ту контролу лопте водством. Ми смо на полувремену направили добар план и имали јасну идеју која је била реакција на то прво полувреме. Ушли смо добро у други део али је тај црвени картон нас пореметио, шансе за изједначење су нам биле мање. ТСЦ је наставио да доминира, ми смо пружали отпор и покушавали смо да их угрозимо на било који начин. После тога смо примили два поготка, али кад се све сабере заслужена победа за њих.“

Вождовац већ у среду игра наредну утакмицу, гостују у Новом Саду екипи Младости.

„Немамо пуно времена да тугујемо и да жалимо очекује нас утакмица у Kупу и већ крећемо са припремама за њу“, наводи на крају Никола Пуача.

Његов колега на супротној страни Жарко Лазетић сматра да је његова екипа играла добро, али да је противник успео да их у моменту унервози и онеспособи.

„Одлично прво полувреме за нас што се тиче игре и контроле, заслужено смо водили. Са друге стране, нисмо били задовољни, без имало потцењивања, што је било само 1:0, била је отворена утакмица и знамо колико је Вождовац опасан и да има јако добре појединце и добру тимску организацију. У другом делу су променили систем и ми смо на то одреаговали нервозно у смислу да нисмо имали те просторе које смо имали у првом. Мало смо почели да журимо и да брзамо са неким решењима унапред. То нас је увело у неке полутранзиције и могла је утакмица да буде компликованија. И ми смо променили распроед играча на терену и негде смо добили ширину у односу на пет играч Вождовца у задњој лини. То нам је донело и неки мир.“

Искључење Дамјановића је одвело меч у другом правцу, као и гол Мирчевског, чињенице са којима се слаже и Лазетић. Додаје и да последњи део меча не даје комплетну слику.

„Црвени картон је сигурно утицао и други гол је преломио утакмицу која је отишла у неко утркивање да дајемо голове, то уопште није баш било реално. И 3:0 је велики резултат, али утакмица није била таква у шта се претворила у последњих петнаест минута. Вождовац је негде пао, а ми смо помислили да смо Бразилци и почели да играмо слободно, онако како би требали да играмо стално – и када је 0:0 и када губимо. Похвале мојим играчима и настављамо низ.“

На крају утакмице виђена је прелепа акција, Мирчевски је из корнера додао Ђаковцу који је са дистанце затресао мрежу Kрунића.

„Гол Ђаковца је мало више импровизација самих играча, Вождовац је имао играча мање и оставио једног играча горе, ми јесмо са клупе коментарисали да може (Мирчевски) да му одигра али квалитет играча је да препознају ситуацију и искористе је“, истиче Жарко Лазетић.

 

 

Аутор: Вања Узелац (дописник Моцарт Спорта из Бачке Тополе)

Извор: https://www.mozzartsport.com/