ЛАЗЕТИЋ ПОСЛЕ МЕСЕЦ И ПО ДАНА БЕЗ СЛАВЉА: РАДОВИ СУ У ТОКУ, НЕ ЗНАМ КО ШТА ОЧЕКУЈЕ И КО КОМЕ НАБИЈА ПРИТИСАК

ТСЦ још једном пропустио добру прилику да победи, стратег вицешампиона ипак задовољан и позива на стрпљење

/Од дописника Моцарт Спорта из Бачке Тополе/

Нови реми Тополчана у Моцарт Бет Суперлиги, укупно трећи на последњих пет утакмица и поново истим резултатом (1:1). Играо је добро тим Жарка Лазетића, створио довољан број прилика да победи али наспрам себе имао вечерас одлични Нови Пазар. Ипак, утакмица је имала невероватан ток, те је из фазе у којој је гостујући тим доминирао и пропустио прилику да дотуче противника, меч отишао у контра смер па је право чудо да ТСЦ није славио. Трагичар је био Милош Вулић, који два минута пре краја није реализовао најстрожу казну, те је вицешампион Србије продужио низ без победе на месец и по дана (од 16. септембра и славља против Железничара).

Шеф струке ТСЦ-а Жарко Лазетић, сматра да је његова екипа одиграла добро, испунила све критеријуме да победи, али још једном то није успела. Истакао се у редовима Новог Пазара искусни чувар мреже Никола Мирковић својим бравурама, да би на крају понео титулу хероја одбраном ударца са беле тачке. Похвалио је Лазетић и игру противника, који по његовим речима није дошао да се брани већ да се надмеће, што је уосталом било и видљиво на терену јер су се шансе ређале на обе стране.

„Колеги честитам на досадашњем раду. Данас је утакмица са њихове стране била изванредна, дошли су овде и играли фудбал. Имају такве играче који знају да стану на лопту, направили су нам много проблема. Мојим играчима честитам, све смо урадили што је било потребно да победимо, такав је период. У првом делу је било много пропуштених шанси, односно добрих интервенција голмана. Успели смо да се вратимо, имали и меч лопту, пенал… У фудбалу се све враћа као у животу. Прошле године је била ситуација да екипе против нас промашују пенале, сада се то нама дешава. Данас смо имали изванредан став, против сјајне екипе, направили сијасет шанси“, рекао је по завршетку утакмице Жарко Лазетић.

Поред серије мечева без победе, Тополчани су и даље на трећој позицији, са четири бода више од првог пратиоца, па стратег ТСЦ-а не види разлог за бригу. Истиче и добре партије његове екипе у Европи, као и веома густ распоред.

„Добра нам је позиција, не знам зашто нам је бити или не бити. Да нам је неко понудио пре почетка сезоне да смо четири бода испред конкурента за треће место оберучке бисмо прихватили. И мени и играчима је био веома битан бод против Олимпијакоса, по цену да изгубимо од Спартака. Ово што су моји играчи данас показали је изнад свих очекивања. Ја сам пре утакмице рекао играчима да су радови у току, ово нам је тек 11. утакмица. Све је океј. Не знам ко шта очекује и ко коме набија тај притисак“, истакао је Жарко Лазетић.

ОБЈАВЉЕНО: 29. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!