ЛАЗЕТИЋ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ТСЦ-А У СУРДУЛИЦИ: ПО ОНАКВОМ ТЕРЕНУ ТАКО ДОМИНИРАТИ, ТО ЈЕ ФАНТАСТИЧНО

Стратег клуба из Бачке Тополе задовољан после новог тријумфа

Минималном победом над Радником (1:0) ТСЦ се учврстио на другој позицији и потврдио зрелост и капацитет да се наредне јесени нађе на европској позорници. Тријумфом у Сурдулици изабраници Жарка Лазетића су се додато удаљили од Партизана и наставили трку за друго место (и квалификације за Лигу шампиона) у којој им је саа први пратилац Чукарички са два бода заостатка. Цео плен у врло тврдој утакмици по веома лошем терену представљао је повод за задовољство стратега ТСЦ-а.

„Момцима капа доле и све честитке. По онаквом терену, тако доминирати, то је фантастично. Дугачка трава, суво, неравно, не знам шта још може да отежава. Тешко је било ста направити или искреирати, теско је примити лопту“, рекао је Лазетић и додао:

„Кључно је било што смо од самог старта успели да доминирамо и све време нисмо одустајали. Радник нам је отежао одличном дефанзивом, били су компактни и сјајни у ниској зони, али смо били довољно стрпљиви и поред нервозе и притиска који је био очит“.

Моменат одлуке испоставио се пенал после прекршаја над Сашом Јовановићем који је у гол преточио Лука Илић.

„Имали смо 3 шансе, Радник једну контру, и прекид. Акција код пенала је била изванредна и на нашу срећу отишло је у нашу корист“.

Иако је ТСЦ у Сурдулицу стигао значајно ослабљен победом је успео да се учврсти на другој позицији.

„Први изазов после паузе смо дочекали, без повређених Ћалушића и Радина, али и Ђаковца који је имао картоне. Антонић је одрадио тек два тренинга, иза Цветиновића је пауза од 5 недеља, а Ратков је играо две утакмице за Орлиће… Због свега поменутог ово је победа која вреди много више од три бода, за све нас у клубу. Зато честитам свима на победи која много значи за наставак сезоне, корак по корак идемо према својим циљевима“.

ТСЦ нови изазов очекује већ у петак када ће у оквиру 29. кола угостити Војводину.

„Момци су мало прославили у свлачионици, мало у аутобусу, сутра ће се опорављати, а нама свима су мисли већ окренуте према петку и дербију са Војводином, са којом имамо велики спортски ривалитет, и која нам је дужник из прошле сезоне“.

©Starsport

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 02. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!