ЛАЗЕТИЋ ПРЕД МЕЧ У НОВОМ ПАЗАРУ: ИЗ ТИХ САМ КРАЈЕВА, ЗНАМ КАКО РАЗМИШЉАЈУ

„Без обзира што су остали без тренера, желеће да покажу да је терен њихов”, навео је шеф струке ТСЦ-а пред сутрашњи дуел Пазараца и ТСЦ-а (уторак 16.30 часова, ТВ Арена премиум 1).

Кратак период за одмор и низ од три тешке утакмице од којих су две у гостима. Никакав проблем ако питате цео стручни штаб вицешампиона Србије. Прошле сезоне су Тополчани четири путе одмерили снаге са екипом Новог Пазара и забележили две победе и два пораза. Ове сезоне су Пазарци поново били трн у оку екипи ТСЦ-а, успели су да намуче тим из Бачке Тополе на његовом стадиону и узму му бод (1:1), која је лако могао да постане нула да Никола Мирковић није одбранио пенал Милошу Вулићу у завршници утакмице. Променио је тим са Јошанице од тада и тренера, задржао главне играче, међутим, изостају резултати. Ићи ће на победу екипа Жарка Лазетића али уз много опреза (уторак 16.30 часова, ТВ Арена Премиум 1).

И шеф струке ТСЦ-а сматра да Нови Пазар има много више квалитета него што то резултати показују. Како наводи млади стратег, сутрашњи противник је увек незгодан за његову екипу, нарочито када игра на свом стадиону. Жарко Лазетић је до сада као тренер девет пута наспрам себе имао тим са Јошанице, а славио је само у два наврата. 

„Екипа која је јасно и јавно исказала амбиције за Европу, мислим са правом. С обзиром на квалитет играча очигледно је да им нешто не функционише јер имају само једну победу у осам утакмица што је потпуно неочекивано. За нас су увек тежак противник, и не само за нас него за све који гостују тамо. Екстра мотивисан тим код куће и свима јасно стављају до знања да је терен њихов и да они хоће да се питају. Мораћемо да нађемо начин да одговоримо на њихову агресивну игру“, навео је Лазетић пред сутрашњу утакмицу.

После смене Игора Добрашиновића, тим Новог Пазара је преузео Игор Матић, који је смењен након пораза од свог бившег клуба Чукаричког. И даље су Пазарци у потрази за шефом струке, али не види у томе предност за свој тим Жарко Лазетић. Истиче да је тим са Јошанице „домаћинска“ екипа која ће од старта заиграти агресивно и покушати да наметне свој стил игре. Управо и резултатску кризу противника Лазетић види као њихову потенцијалну предност, јер низ лоших резултата повећава глад за победом.

„Сада немају тренера и не знамо да ли ће их водити асистент или неко други, али то не мења ништа, почетак утакмице у Новом Пазару је увек исти, агресиван. Ја сам ту из тих крајева, са Косова, знам како размишљају. Једна од важних ставки ће бити како ћемо ми ући у утакмицу и како ћемо да одговоримо на њихову жељу и агресивност. Дуго су без доброг резултата и дошли су у позицију да из жеље за Европом морају да се боре за плеј – оф, то ће их све додатно мотивисати, а знамо да низ без победе не може бескрајно да траје. Наравно, ми ћемо се потрудити да им то отежамо“, рекао је шеф струке Тополчана.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 01. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!