ЛАЗЕТИЋ: ЗА САДА ДАЈЕМ ПРЕЛАЗНУ ОЦЕНУ

На ТСЦ Арени ће се данас од 19.30х,  одиграти још једна значајна утакмица за клуб. ФК ТСЦ у 5. колу групне фазе Лиге Европе дочекује енглески Вест Хем уз обећање да ће пред домаћом публиком дати максимум и бити достојан противник у овом тешком дуелу.

Шеф стручног штаба Жарко Лазетић је пред утакмицу против Вест Хема нагласио да његова екипа увек има велика очекивање, без обзира ко је противник и да су се за предстојећи дуел припремали студиозно, као и за сваки други.

„Сигурно да нада постоји и докле год има шанси трудићемо се да освојимо што бољи пласман и завршимо као трећи. Колико ће то бити оствариво видећемо. Циљ нам је да се томе приближимо већ сутра и да последња утакмица у Грчкој одлучује о нашем “презимљавању“ у Европи“ казао је Лазетић.

Он је додао да екипа сада има искуство из претходне утакмице против овог ривала, у којој су били доста добри дефанзивно и успевали да парирају.

„На првој утакмици смо добар дуго били јако добри, водили смо двадесетак минута  и нисмо свесно били дефанзивни, наметнули су нам се, иако нам је циљ био супротан и пробаћемо што им дуже парирамо. Идеја нам је да изађемо високо и да са лоптом контролишемо игру. Имамо план, али знамо да ћемо морати будемо перфектни, да добро бранимо прекиде и тако остваримо боље шансе за резултат.  Са самопоуздањем из  утакмице против Партизана и због онога што видим на тренинзима, верујем да ће играчи бити још бољи са лоптом, да ћемо бити још опаснији у њеном поседу, поготову на свом терену,“ рекао је Лазетић.

Лазетић је рекао да му је веома важно да остану доследни свом стилу игре и да на њему истрају.

„Рекао бих да смо у односу на Брагу у свим следећим утакмицама направили напредак, чак и против Фрајбурга када смо лако и наивно губили лопте и примали голове. То нам је била седма утакмица у три недеље и без обзира на ротације и ту лежи један од разлога. Генерално, клубови са којима играмо и начин на који смо се представили, остављају простор за задовољство. Европске утакмице су нам помогле да против Партизана и Звезде будемо добри. Још се привикавамо на интензитет и начин игре какав је у Европским клубовима. За сада нам дајем прелазну оцену и верујем да ће после преостале две утакмице бити и боља“, додао Лазетић.

„Резултате у Европи ћемо сводити када одиграмо и преостале две утакмице. Не треба заборавити са каквим клубовима се такмичимо и да клуб са најмањим буџетом у немачкој има осам пута  више средстава од нас, па пораз од 5:0 мора да се сагледа и из тог угла. Без обзира на резултат, ја сам генерално задовољан, успели смо да парирамо, били смо своји, а  момци су остваривали свој максимум“, закључио је тренер ТСЦ-а.

Утакмица 5. кола Лиге Европе ТСЦ-Вест Хем се игра у четвртак 30.11.2023. од 18.45х на ТСЦ Арени  у Бачкој Тополи.   У 1. колу, на Олимпијском стадиону у Лондону, ТСЦ је поражен од Вест Хема резултатом 3:1. Директан пренос је обезбеђен Арена Премиум 1.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 30. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!