ЛЕПА ПРИЧА СА ТОДОРОВИЋЕМ

ОМОЉИЧАНИ УСПЕЛИ ДА САЧУВАЈУ СТАТУС

Фудбалери Младости су јесењу сезону завршили на претпоследњем месту, са малим шансама да избегну испадање из лиге. Руководство, са председником Ненадом Ђурићем није се, међутим, предавало и Омољичани су, у наставку, са новим тренером Миланом Тодоровићем, успели да се пласирају на 11. место, са 35 бодова. На последњем састанку управе сезона је оцењена као успешна, јер је остварен план, опстанак у Војвођанској лиги.

– Сачували смо статус у овом рангу, а још важније је да смо направили добар састав. Пуно поверење у раду имао је тренер Тодоровић, коректно је одрадио посао. Обавили смо неколико разовора са Тодоровићем, желели смо да остане у клубу, али одлучио је да настави рад у иностранству – рекао је Ђурић.

Омољичани ће следеће године прославити век постојања Младосги.

– Почетак припрема планирали смо за 10. јул и морамо брзо да нађемо тренера, а у години јубилеја покушаћемо да се пласирамо у Српску литу Војводина. Верујемо да ће играчки кадар остати исти, а у плану су и појачања. Имамо јасан циљ и верујем да ћемо успети да то и остваримо – рекао је Ђурић.

У првом делу Омољичани су освојили само осам бодова, а Милан Тодоровић покренуо је екипу и у наставку освојио 27 што је било довољно за опстанак.

– Заједничким снагама и тешко успели смо да постигнемо запажене резултате. Играчи су поднели највећи терет и најзаслужнији су за овај успех. Направили смо добру селекцију и атмосферу у клубу и то је донело резутгате – истакао је Тодоровић.

Од првог дана јула, искусни стручњак наставиће каријеру на Млати.

– Управа са председником Ђурићем обезбедила је максималне услове за рад, и много тога урађено је и на објектима тако да смо, иако је постојао огроман притисак, морали да успемо. Клубу и фудбалерима желим све најбоље у новој сезони, где имају велики циљ да нападну виши ранг и убеђен сам да Омољица може и заслужује да има српсколигаша. – истакао је Тодоровић.

Дрес Омољичана носили су: Иван Топић и Дарко Калуђеров (голмани), Војислав Мићић, Немања Целин, Горан Максимовић, Игор Старчевић, Јован Вукајловић, Никола Радисављевић, Стефан Живановић, Данило Ковачевић, Стојан Војновић, Лука Лукић, Владимир Лукић, Михајло Марковић, Давор Рамовић, Ненад Максимовић, Урош Стефановић, Филип Ковачевић, Драган Алавања.

Никола Радисављевић постигао је десет голова, Јован Вукајловић један мање, а Данило Ковачевић осам. Немања Целин и Филип Ковачевић погодили су по четири пута, Лука Лукић, Игор Старчевић, Слободан Стошић по три, а уписали су сејош Војислав Мићић и Стојан Војновић.

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 26. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!