ЛЕПА УВЕРТИРА ЗА БОРАЦ

После два пораза на старту трке, зрењанински српсколигаш освојио је бодове на гостовању ОФК Бачкој. Минималац је био довољан изабраницима тренера Здравка Рауковића да остваре победу.

– Најважније је да смо освојили бодове и дошли до првог тријумфа – каже Рауковић. – Победа је била императив и притисак је био велики. Били смо на високом нивоу током припремних мечева, а првенствени порази, од Кабела и Тисе, унели су недоумицу код присталица, којих је, на отварању сезоне у Зрењанину било у великом броју. Тврдим да је селекција добра.

 Порази из прва два кола могли су да се окрену и на воденицу Радничког.

– Као да нас је то мотивисало у Бачкој Паланци и само нас је победа занимала. 

После три кола, већ је почео да се коментарише пласман у „Војводини“.

– Током припремног периода читао сам разне коментаре и нико није видео Кикинђане и Тису са максималним учинком после три меча, нико није помињао ни два клуба из Руме у горњем дому, а у доњем делу нашле су се екипе које су прогнозирали за врх. Фудбал је чудесна игра, бољи увек не победи и сезона никад није била неизвеснија. Утакмице се решавају у надокнади и то јасно говори да фаворита нема.

Зрењанинци поново одлазе у госте, нови домаћин је Борац у Шајкашу.

– Добра и чврста екипа и неће нас заварати пораз у Елемиру. Нећемо ништа да обећавамо, али извесно је да су играчи спремни да се максимално посвете. Против Паланчана смо, током меча, мењали систем игре и испало је добро.

После првог тријумфа, Зрењанинци су запевали у свлачионици.

– Заслужили смо победу, одиграли на резултат и кад је Стефан Попов погодио мрежу, послали смо још чвршћи и одлучнији. Сад је Борац у фокусу, тежак ривал и на нама је да дамо све од себе – каже везиста Милош Маљукан, првотимац из категорије бонуса.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!