ЛЕПА ЗИМА НА КОТИ ТРИ

ЈЕДИНСТВО (СП) НА СВЕЧАН НАЧИН ОБЕЛЕЖИО КРАЈ СЕЗОНЕ

Јесења сезона на свим нивоима такмичења завршена је у Јединству (Стара Пазова). Обележили су је успеси сениора у Српској лиги Војводина, али и млађи нараштаји на војвођанским теренима.
Јединство је први део првенства завршило на трећем месту међу српсколигашима, а исту позицију задржали су пионири у Војвођанској лиги југ, док су се омладинци застали на петој позицији, са минималном разликом бодова у односу на водеће. Кадети су били успешнији и отишли корак даље, уз наду да ће се
најквалитетнијем војвођанском друштву.

Успешна сезона свечано је обележена. На окупљању је било стотинак играча, од пионира до сениора, и направили су лепу фудбалску слику. Са тренерима су евоцирали збивања из јесење сезоне, са жељом да пролећна буде још успешнија. Ово дружење подржали су поједини спонзори и ретки доброчинитељи. Штета што их у прошла времена није било више, да би се лакше савладала неповољна финансијска ситуација, па је велики део издатака у школи фудбала пао на леђа родитеља. Сениори су крпили буџет како су знали, углавном уз помоћ средстава из буџета општине и шачице спонзора, што је мало с обзиром на привредни потенцијал средине.

Јединство се шепурило на првом месту, али после дебакла (0:4) у дуелу са Румљанима пало је на треће место, са два бода мање иза Радничког 1912 и захукталог Текстилца. Овакав пласман је реалан и у границама жељених амбиција са почетка првенства.
Лекцију у Руми не би требало тек тако архивирати, већ сврстати у фудбалску лектиру за наук, да се са угледом клуба не меоже поигравати. За слабо издање није оправдане ни чињеница да играчима нису исплаћена сва дуговања, као ни изостанак најбољег стрелца Филипа Пађена, због жутих картона.
Први мај је заслужено славио, искористио је све наше слабости, посебно у одбрани – каже Драган Огризовић, помоћни тренер Јединства. – На агресивну игру и јак пресинг нисмо имали одговор.
Пред одлазак на зимски одмор Јединство је могло да смањи предност, али голман Вукмановић одбранио је ударац са беле тачке искусног капитена Вујасина.
– Нисмо превише разочарани поразом, задовољни смо високим пласманом успешније јесени у односу на две претходне. једина озбиљнија замерка је што тренери првог тима нису поклањали већу пажњу талентима попут Обрадовића, Валента и Трифуновића, само је Матовићу пружена шанса.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!