ЛЕПО ИЗА ЈУГА МАРАКАНЕ

ЈОВАН КОКИР, ЈУНАК ПОБЕДЕ КАНАРИНАЦА НАД ЗВЕЗДИНОМ ФИЛИЈАЛОМ

РФК Нови Сад наставио је успешан низ, забележио је осму победу у девет мечева, у дербију кола савладали су РФК Графичар и са великим ривалом изједначили се по броју бодова – 37.

Сјајну игру пружио је Јован Кокир, постигао је леп гол из слободног ударца, а над њим је направљен прекршај за једанаестерац, који је у гол претворио Војислав Балабановић. Иако је ових дана у центру пажње, некадашњи омладинац Партизана остао је скроман.

– Прија ми терен иза јужне трибине Маракане, уздигнута чела напуштао сам га од малена. Најбитније је да смо изборили још једну победу и да постепено идемо ка остварењу циља. Показали смо још једном да нам је јак колектив најјаче оружје. Идемо даље, нећемо се лако зауставити – истакао је Јован Кокир.

Фудбалери Звездине филијале, у првих десет минута, имали су две шансе, погодили су стативу, па пречку, али то Новосађане није омело да остваре циљ.

– Свесно смо домаћину препустили иницијативу, иако мора да се призна да смо имали и мало среће, али не каже се узалуд да прати храбре, такви смо били у остатку меча. Брзо смо се тргли, постигао сам гол из слободног ударца и после је све било лакше. Домаћини су се отворили, па смо из контранапада успели да стигнемо и до другог гола и победе. У другом полувремену покушали смо да стигнемо и до трећег, али пропустили смо две одличне прилике. Задовољни смо трећом победом у другом делу такмичења, а кад се дода и податак да нисмо примили гол, онда је то још већи мотив да наставимо у истом стилу.

Амбиције су сада порасле.

– Испред себе смо поставили циљ да се пласирамо у виши ранг и идемо постепено. Морамо, ипак, да останемо чврсто на земљи и да у сваки меч улазимо мотивисани. Нови Сад заслужује да од лета игра у елитном друштву – јасан је Кокир. 

Б. Ивановић

ФОТО: Јелена Грлић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 08. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!