ЛЕПШЕ СА ШУШЊАРОМ И ПОТКОЗАРЦЕМ

МАКСИМАЛАН УЧИНАК ХАЈДУКА 1912 ИЗ КУЛЕ

Максималан учинак фудбалера Хајдука 1912, после два кола у наставку првенства. Играчи Жељка Рачића, шефа стручног штаба, савладали су госте из Станишића (2:()), да би у окршају са Омладинцем из Нових Бановаца славили минималцем. Наставак такмичења чекају са 27 бодова, једним мање од Борца (Ш), Бечеја 1918 и четвртопласираног Јединства.
– После победе над Станишећем атмосфера у екипи обећавала је да ћемо се уздигнутих глава вратити са утакмице против Омладинца. Вратили су се Поткозарац и Шушњар па нам је свима било лакше, резултат је морао да дође сам по себи – истакао је Марко Матијашевић, стрелац одлучујућег гола.
Домаћини нису имали прилика да урозе голмана Симоновића, а у наставку, гости су се определили за контранападе и то крунисали тријумфом.
– Искористили смо грешку домаћина пред нашим голом и брзо смо кренули у напад, а на асистенцију Поткозарца није било тешко да погодим гол.
Победа Куљана могла је да буде и убедљивија.
– Утакмица је била отворена и то је омогућило да стварамо прилике. За разлику од Омладинца имали смо их више и биле су зрелије, али задовољни смо и минималцем јер домаћини су важили за фаворита па је наш успех добио још на значају.
Следећи ривал је Јединство из Старе Пазове.
– Реч је о кандидату за прво место.
Очекује нас тежак меч, али надам се освајању три бода и реваншу за пораз из првог дела – је искусни Матијашевић.

М. Јовичић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!