ЛЕВНАИЋ НА КЛУПИ РАДНИЧКОГ

ЗРЕЊАНИНЦИ БИЛИ ПРИНУЂЕНИ ДА АНГАЖУЈУ НОВОГ ТРЕНЕРА 

У понедељак ће прозивку играча Радничког обавити Зоран Левнаић. Српсколигаш са Бегеја именовао је, јуче, младог тренера за шефа стручног штаба, а стигао је уместо Милана Стојаноског који је, последња три меча јесење сезоне, предводио екипу.

Даниел Вукмирица, први човек „црвено -црних”, објаснио је ситуацију која је збунила и изненадила присталице клуба:

– Стојаноски због уговора са Партизаном није могао да настави сарадњу и жао нам је због тога, покушавали смо да нађемо решење и нисмо успели. Определили смо се за Зорана Левнаића, јесенас је био успешан са Бечејцима, а знам га из Немачке и рада у Кобленцу. Млад је и перспективан тренер.

Завршне разговоре са Левнаићем обавио је Коста Бједов, нови спортски директор Радничког. Одлично га познаје из играчких дана, заједно су бранили боје београдског Синђелића и играли на Малти.

– Имали смо више опција и одлучили се за Левнаића – каже Бједов. – Познаје српсколигашку „Војводину”, посвећен је раду  и добро је почео тренерску каријеру. Упознат сам са његовим људским и тренерским квалитетима и верујем да ће сарадња бити успешна.

Нови шеф струке Зрењанинаца рођен је 4. априла 1987. године и прошао је Партизанову школу. Играо је у Српској лиги за Синђелић, а најдужи део каријере одрадио је на Малти. У три клуба уписао је 293 меча, највише од свих Срба у овој земљи. У Хиберниансу је био капитен, подигао пехар у Купу, освојио друго место, па девет месеци провео у Кувајту и завршио играчку каријеру у немачком Интер Лајпцигу у којем је почео тренерску. Две године успешно је водио Кобленц и из овог клуба, прошлог лега, дошао у ОФК Бечеј. Био је десет кола на клупи „гусара са Тисе” и отишао кад су делили прво место са Железничарем.

– Са Бечејцима сам доживео два пораза, од и Подунавца, али били смо у врху. Момци су били карактерни, хвалио сам њих и људе из клуба. Добро смо сарађивали, а кад је стигла понуда из УАЕ, отишао сам у Дуба Фуџеиру, у Прву дивизију, за помоћника Зорану Поповићу. Од 12 мечева изгубили смо један, почетком ове године и дошло је до растанка. Солидарисао сам се са Поповићем и вратио у Србију – каже Левнаић.

Убрзо је ступио у контакту са челницима Радничког.

– Косту Бједова познајем дуго, упознао сам и Даниела Вукмирицу и свидела ми се његова енергија и посвећеност фудбалу. Зрењанин је град који је фудбалски изазов и за најискусније тренере, поготово за млађе. Позив сам прихватио, брзо смо се договорили и обавићу прозивку играча у понедељак. Треба да се добро припремимо, дођемо до игре и усадимо победнички менталитет код сваког појединца и екипе у целини.

Не брине га положај на табели и свега 18 бодова.

– Знам да је тим на десетом месту и то је већи изазов. Учинићу све да се кроз рад и игру наметнемо и остваримо добре резултате. Зрењанин заслужује више и посветићу се максимално да допринесем бољем фудбалском сутра у овом делу Војводине – истакао је Зоран Левнаић.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 13. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!