ЛЕЖАИЋ МИСЛИ НА НОВУ СЕЗОНУ

ОМЛАДИНАЦ (НБ) ОДИГРАО БЕЗ ГОЛОВА У РУМИ И ДЕВЕТ МЕЧЕВА НЕ ЗНА ЗА ПОРАЗ

Омладинац је одиграо без голова на гостовању Првом мају. Девет последњих мечева изабраници тренера Игора Лежаића (на слщи) не знају за пораз, могли су у Руми да упишу три бода, али нису успели да искористе шансе.

– Били смо бољи, бржи, са течнијим пасом, али нисмо дошли до реализације. На додавање Малиша, Ракић је изашао испред голмана, Биочанин је такође могао да буде стрелац, али без завршнице. Остало је последње коло, али смо у пуном тренажном процесу и озбиљни и приправни као и за сваки претходни меч – каже Лежаић.

Пред последњу рунду са зрењанинским Радничким, Новобановчани су шести, са 38 бодова и имају шансу да претекну Румљане, позицију испред. 

– Не зависи од нас, али фаворити смо у дуелу са Радничким који је изборио опстанак и претпостављам да су Зрењанинци испражњени пред долазак. Волели бисмо да будемо међу пет најбољих тимова, имали смо турбулентну сезону и много би нам значило. Дуго не знамо за пораз, много мечева завршено је нерешено и, поред чињенице да смо ретко кад били у пуном саставу, и срећа нам је, више пута окренула леђа. Сад је готово, спушта се завеса и морамо да мислимо на наредну сезону.


СУТРА СА ЗРЕЊАНИНЦИМА
 
Утакмицу са Радничким, која нема резултатског значаја, Новобановчани су заказали за сутра (17.30). Клуб са Бегеја прихватио је нови термин.


Лежаић је четврти тренер у сезони, а екипу је преузео директно из копачки. Завршио је сјајну каријеру, као клупска легенда и први стрелац, а на клупу стигао пре 11 кола. „Зелено – бели” су поражени од Борца и Кабела, у првим мечевима са Лежаићем, али од тада не знају за пораз.

– Променили смо игру, направили добру трансфорамцију и боље искористили брзину појединих играча. Кад смо постали бржи, одмах смо били и опаснији. Кад се не губи, одмах је и тренажни процес лакши и атмосфера боља. Задовољан сам односом фудбалера према обавезама, до јуче смо били заједно на терену и имамо коректан однос.

Истакао је да сваког ривала скенира и анализира његову игру и није пропустио да то уради и са зрењанинским тимом.

– Без обзира што је последњи меч у првенству и резултатски није од значаја, анализирао сам утакмицу Радничког са Станишићем, видео неке делове меча са Борцем и трудим се да што више сазнам о сваком противнику. Не желим да изведем екипу на терен, а да није упозната са начином игре противника. Са члановима руководства утврђујем планове за нову сезону. Време брзо пролази и хоћемо да будемо спремни за прелазни рок и да добро и у пуном саставу, одрадимо припреме. Рано је само да причамо о амбицијама – истакао је Игор Лежаић.

Б. Бу.

ДОБРИЈЕВИЋ ОСТАЈЕ
 
Ђурађ Добријевић прошле зиме дошао је из Лознице и наметнуо се као голгетер тима. На 13 мечева био је стрелац десет пута и уписао пет асистенција.
– Договорили смо продужетак сарадње и водиће напад и у новој сезони — каже Лежаић. — У плану је да задржимо 12 до 14 играча из постојећег погона и да, у зависности од буџета, освежимо конкуренцију на појединим позицијама. Стартовали смо на време и надам се добром.
 
ОБЈАВЉЕНО: 08. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!