ЛИДЕР ИЗ ОЏАКА НА ИЗЛЕТУ ПОРЕД СКРОБАРЕ, УСПЕШНИ КУЉАНИ И ПАНЧЕВЦИ ОБЕЋАВАЈУ КВАЛИТЕТНУ ПРЕДСТАВУ, ПОСРНУЛИ БАНОВЧАНИ У АДОРЈАНУ

Текстилац, водећа екипа Српске лиге, Војводине, сигурно гази и у дугој серији су успеха. Борац је други и победом у Пазови “држи” на оку лидера, Куљани поред Дунава нису били срећне руке. Тамиш је био “дубљи” од Тисе, Бановчани су наставили да посрћу и бодове су однели млади Новосађани. Екипе пласиране од трећег до 13. места дели невелика разлика, играју растерећено и свака наредна утакмица доноси промену позиције на табели.

У оквиру 20. кола у суботу су на програму три утакмице, у Кули, Бечеју и Зрењанину.

Текстилац је велики фаворит поред Скробаре, и све осим победе гостију над фењерашем било би велико изненађење. Знају да је најтеже славити унапред добијене утакмице, и ништа не препуштају случају. Раднички је у серији пораза, гости у низу победа и још један чинилац иде у прилог водећој екипи.

У Кули следи занимљив и неизвестан окршај Хајдука 1912 и Динама1945. Гледајући табелу домаћин је ближи освајању три бода (три победе), мада по успеху Панчевци не заостају (седам бодова). Домаћин је кући без пораза, гост солидан на страни. Тренер Дивић је препородио Динамо, компактни су и пружају квалитетне партије, тако да нису без шанси у Кули.

Банатски дерби игра се поред Тисе и сваки од ривала нада се повољном исходу. Бечеј 1918 је убедљиво поражен поред Тамиша и са Томчићем, Тутњевићем, Зељковићем и осталима морају да “ваде” флеке из претходна два неуспеха. Нафтагас се консолидовао после три пораза и са некадашњим суперлигашким играчима требало би да прораде ван Елемира.

Недеља је резервисана за дуеле у Адорјану, Новом Саду, Шајкашу и Белегишу.

Тиса дочекује посрнуле госте из Нових Бановаца. Домаћин је у комшилуку уписао очекивану победу над претпоследњим Станишићем. Тиса је играла три утакмице ван Адорјана и уписали су задовољавајућих седам бодова. Против младе екипе из сомборског предграђа неизвесност је владала до првог гола, после тога долази до пада у игри домаћина и очито плаћају данак неискуству. Омладинац мења играче, тренере, али резултата нема. Три везана пораза, последњи од младих Кабеловаца тешко им је пао. Домаћин је опрезан јер знају да је рањени лав најопаснији.

Подунавац је паузирао и против нејаког Станишића требало би да одради рутински постављени задатак. Ради се о чврстој и стабилној екипи, са гол разликом од 12:9 (освојили 27 бодова), што је мало којем српсколигашу пошло за ногом. Поразима гостију нема краја и у окршају са последњим Зрењаницима одлучиваће ко се сели у зону.

ОФК Бачка представља најпријатније изненађење у наставку првенства. Везали су три победе и то са екипама које су се мањале на другој позицији. Посебно је била квалитетна представа против Куљана пред 400 бучних домаћих навијача. Била је то борба “прса у прса” две физички спремне и расположене екипе, а срећа је на крају погледала “плаве”. У Бачку Паланку долази моћни Борац са неколико бивших суперлигашких играча, тим који 11 кола не зна за пораз. Како су окончали јесен наставили су са успесима у другом делу (10 бодова). Уздају се у снажан колектив предвођен штопером Топићем.

Кабел је везао две победе и поправио учинак од лошег старта. Славили су против “грогираних” Бановчана и све су ближе безбедној средини. Ривал из Старе Пазове је нанизао три пораза и далеко је од јесењег издања. Зимус су имали велики промет играча и очигледно да се коцкице нису сложиле. Биће то судар екипа које ретко играју нерешено и победи су ближи млади и амбициозни Новосађани.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 31. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!