ЛИДЕР НА ПОПРАВНОМ У УЛОЗИ ФАВОРИТА ПРОТИВ ТИСЕ, ТЕКСТИЛАЦ БЕЗ ТРЕНЕРА СТОЈАДИНОВИЋА НА СТАНИШИЋ, ПОДУНАВАЦ УЗВОДНО „ВЕСЛА“ КА ПАЛАНЦИ НОВЕ БОДОВЕ

Протекло коло у Српској лиги, Војводина, обележио је пораз лидера на Штранду, што је искористило Јединство да се примакне на бод. Новајлије Подунавац, Кабел и Нафтагас воде главну реч и груписани су у врху табеле, од трећег до петог места. Зрењаници никако да зауставе стрмоглави пад, а близу зачељу су Станишић и ОФК Бачка.

Паланчани су, благо је речено, разочарали. Екипа са суперлигашким условима не може да се препозна и уписали су четири пораза. На Ваву долази најпријатније изненађење првенства трећепласирани Подунавац, са три победе у низу. Фасцинира гол разлика од седам датих и четири примљена гола. ОФК Бачка је скромну бодовну залиху освојила као домаћин, али ће против себе имати успешног госта. Донелкле имају игру, резултата нема и предстојећа утакмица може трасирати пут и одредити судбину тима.

Динамо 1945 игра променљиво и у нивоу су игара из претходне јесени. Млад састав је пружио отпор ривалу из Нових Бановаца али су у другом полувремену посустали и надиграни. Имају солидне појединце али је очигледно да у организацији игре шкрипи и да се још траже. У Панчево долази амбициозно Јединство са намером да наставе серију, прекинуту поразом од Подунаваца. Играју нападачки, без калкулација и уписали су седам победа, без ремија.

Нафтагас се показала као домаћинска екипа и по наведеном параметру су трећи у лиги (13 бодова). У саставу се истичу стрелац Савановић, Жеравица и Чигоја око којих се све врти. Играју дисциплиновано, без много ризика и покушаће против Омладинца да наставе низ у Елемиру. Гости имају једну од најбољих одбрана али су танки у реализацији, играју кроз посед, не чекају и теже да створе што више прилика за гол.

Текстилац је фаворит против Станишића који на стани није освојио ни бод. Српсколигаш из Оџака је пођеднако успешан пред својим навијачима и на страни. Изгубили су неочекивано у Адорјану и из три претходна кола узели два бода. Не могу бити задовољни с обзиром да су пред првенство гајили шампионске амбиције. То је био знак да тренер Саша Стојадиновић разочаран односом клуба „подигне“ сидро и напусти Оџаке.

Водећи Раднички 1912 је ближи победи од Тисе, која је гро бодова освојила у Адорјану (на страни три). Сомборци код куће имају максимални учинак, и све зависи колико их је пореметио пораз од Кабела. На утакмицама Тисе пада доста голова и овај дуел обећава шансе и поготке, нешто више у мрежи госта.

Постоје сви услови да се у Руми одигра дуел за сладокусце, између 1. маја и Кабела. Домаћин је из Шајкаша однео бод, пре тога везали су три победе и форма иде узлазном путањоим. Новосађани су знатно успешнији на Штранду и у серију су од четири тријумфа. Уврени смо да ће актери дати све од себе да оправдају наведене епитете И допадну се бројној публици.

Две утакмице се играју у недељу, у Зрењанину и Бечеју. Последњи Раднички наставља да тоне, пет пораз су нанизали и кризи се не назире крај. Без победе су у Зрењанину, чињеница је да су квалитетнији од бледих резултата, нису за потцењивање и могу изненадити чврст састав Борца, који се налази у малој резултатској кризи. У протекла четири кола освојили су тек два бода И тешко ће доћи до бодова против младог домаћина који мора да “гризе” уколико не жели да га прерано отпишу.

ОФК Бечеј 1918 и Хајдук 1912 требало би да гледаоцима приуште отворену и допадљиву представу. Домаћин има најбпољег стрелца Кудрића али се не могу похвалити ефикасношћу, али је одбрана капитулирала у пет наврата, и по томе су најбољи. Куљани су неуспешни на страни, оптерећени су картонима и повредама. Задовољни су досадашњим учинком с обзиром на све потешкоће које су имали у припремном периоду.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 21. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!