ЛИДЕР ОДМОРАН ДОЧЕКУЈЕ РУМЉАНЕ, НОВОСАЂАНИ НА „МАЛОЈ МАТУРИ“ У БАНОВЦИМА, ЗРЕЊАНИНСКИ ЛОКАЛНИ ДЕРБИ У ЕЛЕМИРУ

Протекло 18. коло у Српској лиги, Војводина, обележено је новим победама три најбоље екипе. Водећи Текстилац је наставио серију од шест победа, Куљани су уписали трећи тријумф, Борац другу победу. Бечеј 1918 и Јединство су дожевели нове поразе. Кабел је освојио прва три бода, Динамо 1945 је славило у Зрењанину, Станишић и Раднички све више заостају.

У суботу је на програму 19. коло, игра шест мечева, а у недељу у Станишићу.

Водећи Текстила је у прошлом колу био слободан, сутра је домаћин Румљанима у улози фаворита. Домаћин има значајну бодовну залиху, али је у обавези да побеђује и не дозволи конкурентима да се приближе. 1. мај има младу екипу, дисциплиновану, добро вођену, са нападачким потенцијалом. Играју растерећено, без притиска и могу бити неугодни сваком ривалу. Због картона у редовима лидера изостаје Шавија.

Утакмица у Старој Пазови привлачи пажњу, састаће се две високо пласиране екипе, у различитом расположењу. Домаћин је везао два пораза и више се очекивало у наставку првенства. Ради се о чврстој и агресивној екипи, поред свега, заслужује респект. Борац је укњижио пет бодова и налази се иза неприкосновеног лидера. Гости су погодили са младим новајлијама и са пар искуснијих играча тренер Филиповић је дисциплином и великим радом дошао до жељеног нивоа форме.

Локални зрењанински дерби игра се у Елемиру. Нафтагас је покварила пласман из првог дела првенства и после два пораза донели су бод из Руме. Као домаћини су успешни (19 бодова) и фаворити су против последњег Радничког, коме никако да крене. Налазе се у серији од четири пораза и све су даље од луке спаса. Од девет бодова, на страни су освојили седам, мада им то неће пуно значити против искуснијег и уигранијег састава ривала.

Панчевци су се овајдили у Зрењанину и из два кола освојили су четири бода и све су ближи безбедној средини. Углавном су успешни поред Тамиша и против Бечеја 1918 у малој су предности. Ради се о две равноправне екипе и свако има своје адуте. Гости играју променљиво, ред победа па пораза, у претходном колу, у завршници Паланчани су их казнили за промашаје. Могу бити незгодни, непредвидиви су и тражиће шансу да се рехабилитују за претходне неуспехе како би задржали место у врху.

ОФК Бачка под командом искусног стратега Илића, са две победе изједначила је скромни јесењи учинак. Са Тисе су дошли са богатим уловом у самом финишу. Традиционално проблем је реализација и солидни су у обављању дефанзивних задатака. За ривала ће имати квалитетни састав из Шајкаша и треба да покажу да су на правом курсу. Куљани су стартовали са три победе (без примљеног гола) и прошле недеље нанели пораз Пазовчанима. Успели су изаћи из проблематичног припремног периода, старт прија, али су свесни да ће бити успона и падова. Тренер Рачић има одређених кадровских проблема и не може да рачуна на поузданог Абрамушића.

Омладинац је разочарао са два последња пораза и све су даље од високог пласмана. Сваки прелазни рок искористе да промене такорећи комплетан играчки кадар (четири тренера) и показало се да нису добили оно што су хтели. Долазак за тренера дојучерашњег играча Лежајића није донео бољитак. Имају шансу да се против младог састава Кабела рехабилитују уколико понове игру из Бечеја. Гости имају недоречену младост и до меча са Станишићем, били су у серији од пет пораза. Траже доста стрпљења и рада како би показали да су “прележали” дечије болести.

Станишић ће у недељу дочекати искусну и такмичарски спреман састав из Адорјана. Домаћин има тим скромних могућности, недовољно квалитетан за трећи ранг. Нису лако губили, али нису ни освајали бодове и све су даље од луке спаса. Тиса има екипу која је дуго на окупу, добро су организовани, знају играти на резултат и ближи су победи од тима из сомборског предграђа.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 24. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!