ЛИДЕР СЛОБОДАН, ПРАТИОЦИ ЖЕЛЕ ДА ПРЕМОСТЕ ВЕЛИКУ БОДОВНУ РАЗЛИКУ, ОМЛАДИНАЦ СА НОВИМ ТРЕНЕРОМ У ШАЈКАШУ, ПАЗОВЧАНИ НА ПОПРАВНОМ У КУЛИ

Текстилац, лидер Српске лиге, Војводина, после две победе стекао је најубедљивију предност у односу на остале водеће српсколигаше. Две победе и серија од осам тријумфа довољно говре о надмоћности екипе из Оџака. Поред водећих ”кројача”, победе у претходном колу уписала је угрожена ОФК Бачка, Тиса, очекивано Борац. Бечеј 1918 је приредио изненађење и славио у Старој Пазови, Хајдук 1912 изненадио у Новим Бановцима.

У наступајућем 18. колу лидер ће одмарати и прилика је да најближи пратиоци смање разлику, како првенство не би изгубило драж кад је борба за прво место у питању. У суботу играју се утакмице у Руми, Зрењанину, Бечеју и Кули.

1. мај је успешно стартовао и са четири бода у наставку налази се на деоби шестог и седмог места. Упркос суженом ростеру и скромним финансијама, тренер Ковачевић је сачинио респектабилан састав, са ведетама штопером Радишићем И шпицом Јовићем. Угостиће ривала из Елемира, који је, рачунајући финиш јесени, везао три неуспеха и покварио пласман. На старту намерили су се на лидера, а у другом колу били слободни. Тренер Грбушић има проблема кадровске природе и на гостовањима нису се прославили(четири бода).

Зрењанинци баш немају среће, изгубили су претходна два дуела у самој завршници, мада су били равноправни са ривалима. Надају се да ће им се вратити против Динама 1945, и не смеју више “просипати” бодове поред Скробаре. Као домаћини још немају победу (два бода), и уколико желе да се озбиљније укључе у борбу за опстанак морају освајати бодове. Панчевци су били слободни на старту, а прошле недеље су ремизирали са 1. мајем и оставили добар утисак. Биће то коршај неуспешног домаћина и бледог госта(пет бодова).

Бечеј 1918 се опоравио од пораза крај Тисе и изненадио претендента за врх Јединство у Старој Пазови. Играју променљиво, али су И даље високо на табели. Одлазак браће Кудрић надокнадили су довођењем 2-3 млада и квалитетна играча. За ривала ће имати ОФК Бачку, која је после дуже бодовне суше укњижила победу над Зрењанинцима. Најслабија су гостујућа екипа и мале су шансе да крај Тисе поправе учинак.

Један од два дербија одиграће се између Хајдука 1912 и Јединства. Домаћин је дуго без пораза и две победе у наставку, нарочито тријумф у Новим Бановцима, подигао је самопоуздање до неба и ближи су победи од неубедљивих Пазовчана. Променили су велики број играча и одлазак Миленковића на Исланд ставља пред тренера Вујасина тежак задатак да консолидује састав.

Недеља је резервисана за преостала три дуела у Белегишу, Новом Саду и Шајкашу.

Подунавац и Тиса деле осмо и девето место са по 24 бода. Искусан тим из Белегиша пружио је жесток отпор лидеру у Оџацима и покушаће да поправи утисак као домаћин. Тиса је у првом полувреену стекла капитал од 2.0 против младог састава Кабела И у наставку сачували предност. Тренер Булатовић очекује тешку утакмицу против стабилног ривала који је најмање примио голова и имају проблеме са реализацијом. Због картона изостаће Кудрић И Степанов.

Кабел и Станишић су стартовали са по два пораза. Млада екипа са Штранда се налази у серији од пет пораза, али стручан рад тренера Кртолице и надареност момака обећавају да је питање времена када ће заиграти и поновити игре са почетка првенства. Станишић је такође подмладио редове и протеклу утакмицу са Борцем одиграо је са 6-7 бонуса. Гледајући присутан квалитет, домаћин је фаворит у овом дуелу.

Дерби се игра у Шајкашу, где долази пољуљани Омладинац. Борац има искусан и проверен састав са појачањем Игором Ковачевићем. Резултати им иду у прилог и друго место иза лидера говори у прилог присутном квалитету и константности. Неуспех Омладинца против Хајдука 1912 коштао је посла тренера Дринчића кога је наследио играч Лежајић као прелазно решење. Градили су тим за високе домете, али жеље су једно, а стварност нешто друго и гарнитура нових играча још није дошла до изражаја.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 17. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!