ЛИДЕР СТИЖЕ НА ШТРАНД ДА СЕ НАДИГРАВА СА МЛАДИМ ДОМАЋИНОМ, У БЕЛЕГИШУ КОМШИЈСКО ОДМЕРАВАЊЕ СНАГЕ, ПЛАХОВИТА ТИСА СПРЕМНА ДА ПОТОПИ „НАФТАШЕ“

Првенство у Српској лиги, Војводина, помало постаје досадно. Одустајањем Радничког 1912, трка за наслов је изгубила дражи, тензије су спласнуле и првенство протиче мирно, без трзавица, какве гледамо у осталим групама српске лиге. После победе у пролећном дербију, Текстилац је одмакао Борцу осам бодова и у наредним колима очекује се званична промоција. За место које води у нижи ранг боре се Зрењанинци и Станишић, уколико им планове не поквари ОФК Вршац, остали клубови су се обезбедили и до краја ће одиграти за своју душу. Нафтагас је прекинуо серију победа Кабела, кризи Панчеваца нема краја, Паланчани су у директном окршају оставили Станишић у проблему. 

Три утакмице 24. коло играју се у суботу. Пажњу поривлачи дуел између Хајдука 1912 и 1. маја. Домаћин је паузирао у претходном колу и у односу на први део наставка нису тако успешни. Имају квалитет, играју тврдо, директно и нападачки су орјентисани. Румљани су подигли форму и без најбољег играча Грбовића побеђују. Искористили су слаба издања Бечеја 1918, испао из ритма, без самопоуздања. За тренера Ковачевића падови и успони ривал су уобичајени и нико на њих није имун. Гости су оптерећени картонима и с обзиром на ограничен ростер могу бити у проблему за наредне мечеве.

Омладинац иза себе има турбулентан период и полако се стабилизују серијом ремија. Угостиће Паланчане, који се налазе далеко од некадашњих позиција. У директном окршају славили су против Станишића, прекинули низ од три пораза и највероватније обезбедили опстанак. Домаћин има квалитетнији и искуснији састав и ближи су победи.

Дуел између Бечеја 1918 и Радничког, две екипе које се налазе у великој кризи, може да означи прекид низа неуспеха или ће још више продубити јаз. Домаћин је у Руми уписао шести пораз у низу, без праве игре и концепције нису могли ништа више урадити осим часног пораза. Зрењанинци очекују прве пролећне бодове, доста су мењали, али резултати се не виде и за њих је најбитнија утакмица сезоне против Станишића.

Недеља је резервисана за дуеле у Бечмену, Станишићу, Адорјану и Новом Саду.

У Белегишу следи комшијско одмеравање снага између Подунавца и Јединства, који на табели деле шесто и седмо место (32 бода). Домаћин је боље игре и резултате пружао у јесењем делу сезоне. Као да су се заситили, ту су где су, не могу ни доле, ни горе. Предвођени Ранђићем, Лабовићем и Дивцем ближи су победи од подмлађеног састава из Пазове, који се донекле консолидовао, после серије неуспеха и великог пада на табели.

Два бледа српсколигаша Станишић и Динамо 1945 не могу се препознати у наставку првенства, нарочито се више очекивало од Панчеваца, који су имали боља издања у првом делу сезоне. Домаћин са младим саставом, кубуре са скромним ростером, види се да не тренирају редовно, тако да су физички танки. Додатно их је изморила куп утакмица са водећим Текстилцем и очекује се да искусни Ахчина, Марковић и остали зауставе стрмоглави пад екипе са Тамиша.

Од утакмице између Тисе и Нафтагаса много се очекује. На табели су високо, одмах иза две првопласиране екипе. Тиса са тренером Булатовићем игра сјајно, у серији су победа и у Панчеву су испрашили поколебаног и слабог домаћина са пет голова… Ако се погледа статистика, на 13 утакмица су уписали девет победа и пораз, налазе се у серији од пет победа и на два претходна меча постигли су девет погодака. Није ни Нафтагас без шанси поготову што су поправили учинак на гостовањима. Имали су тежак распоред, лагано изгубили у Шајкашу и победом над Кабелом вратили се на стазу успеха.

На Штранд стиже моћни Текстилац, за победничким претензијама. Кабел је поразом у Елемиру прекинуио серију од пет везаних победа, али ће за лидера бити тврд орах. Поготову ако се зна да се ради о младој, спремној и утренираној екипи са великим потенцијалом. Од водеће екипе се очекује да оправда реноме и повољним резултатом наставе велику серију.

Извор:http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 28. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!