ЛИДЕР У КУЛИ ПРОТИВ МОТИВИСАНОГ ДОМАЋИНА, ЖЕЉА У ДЕРБИЈУ ДОЧЕКУЈЕ УЗДРМАНЕ НОВОСАЂАНЕ, ПРВОМАЈЦИ ПРОДУБЉУЈУ КРИЗУ ТИСЕ

Водећи двојац у Војвођанској групи Српске лиге, не попушта ни за педаљ. Словен је уз мање потешкоће савладао упорне Пазовчане, док су Инђијци били сигурни поред Тамиша. Бечеј 1918 је коначно прекинуо низ од шест пораза ремијем у Кикинди, Кабел је доживео бламажу од 1. маја и цех је платио тренер Милош Пенић. Борац се са Ваве вратио са целим пленом, Зрењанинци су још више продубили кризу Тисе… Ретко се догађа да гости буду тако успешни и славили су на четири утакмице, две су добили домаћини и две завршене без победника. Стрелци су се изгледа пробудили и на шест утакмица пало је 25 голова (две завшене непопуларним резултатом).

Словена сутра очекује једно од тежих гостовања, мада се Хајдук 1912 не котира тако високо. Куљани су на старту победили након пет кола, а из Елемира донели злата вредан бод(могли су И цео плен). Имали су два гола предности, али је Савановић са два поготка склопио борбени реми. Биће хендикепирани одсуством Живковића и Кочиша. Лидер долази пун самопоуздања, са четири узастопна тријумфа ван Руме. Подигли су ниво игре, воле да се директно суоче са противником и највећа опасност прети од ветерана и најбољег стрелца Бране Илића, који је са два гола преокренуо меч против Пазовчана. И даље не могу да рачунају на Перошевића.

Јединство игра све боље и лидеру су задавали силне муке(два пута водили). Поразом су прекинули успешан старт (две победе) и надају се да се могу вратити на победнички колосек у дуелу са ОФК Кикиндом. Гости су препознатљиви по агресивном приступу, играју тврдо, са великим еланом. Изненадио их је Бечеј 1918 и заређали су са ремијима(три), и нису без шанси на тешком терену у Пазови. Тренер Владимир Шпоња добио је лепо признање и изабран је за селектора Аматерске репрезентације Војводине.

Најзад је и Бечејцима свануло ремијем у Кикинди. Седам утакмица су бележили нуле, а на победу чекају 154 дана и освојен бод донекле враћа веру у сопствене снаге. За сада поред Тисе имају низ од пет пораза и Подунавац је прилика да га прекину. Гости су се специјализовали за нерешене резултате, нарочито ван Белегиша. Са комшијама из Бановаца одиграли су у незанимљивој игри без голова.

1. мај су унапред отписали због серије слабих резултата и одређених проблема унутар клуба, али су они изненадили, никог другог до једног од кандидата за наслов. Упркос теренској иницијативи Кабела, севнуле су две контре и головима Крижана и Зечака славили поред Дунава. Дочекаће непрепознатљиву Тису у дербију зачеља, која је нанизала девет пораза и кризи се не назире крај. Из Адорјана су захваљујући двоструком стрелцу Ковачевићу Зрењанинци однели бодове.

Раднички осокољен победом у Адорјану са оптимизмом дочекује последњу ОФК Бачку. Играју полетно, агресивно и високо, то је рецепт за успех. Показало се да је тешко две утакмице код куће добити и Паланчани су то увидели на својој кожи. Водили су и примили гол кад су имали ситуацију у својим рукама и нису били способни да се врате. Биће ослабљени за суспендованог Трифуновића И повређеног Милијашевића.

У недељу се играју три меча, у Шајкашу, Новим Бановцима и Инђији.

У дербију снаге ће одмерити победнички настројен Железничар и уздрмани гости са Штранда. Имају искусан и одличан тим, добро избалансиран и неће им бити лако против подмлађеног састава Кабела, кога ће са клупе предводити нови кормилар Саво Павићевић. Жеља победе миксује ремијима и отуда заостатак за водећим, док су Новосађани заређали са ремијима.

У Шајкашу се очекује добра представа, упркос слабом старту Нафтагаса. Домаћин је са две победе на деоби седмог и осмог места, добили су и другог противника који се бори за опстанак. Нафташи су срећно дошли до бода захваљујући двоструком стрелцу Савановићу у мечу са Хајдуком 1912. Адут Борца је повратник и нападач Крстевски и велики избор квалитетних играча.

Динамо 1945 долази у Нове Бановце да изненади амбициозног домаћина. Кад се погледају састави, Омладинац има квалитетније и искусније играче, на другој страни биће млад и полетан састав Панчеваца. Домаћин у наставку има пораз и реми, гости два ремија и оба такмаца чекају прву пролећну победу.

ОБЈАВЉЕНО: 16. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!