ЛИГА НАЦИЈА | ОРЛОВИ У ГРУПИ А4 СА ШПАНИЈОМ, ДАНСКОМ И ШВАЈЦАРСКОМ

Репрезентација Србије, вољом жреба у Паризу  и из руку Хуана Мате, легендарног аса шпанске репрезентације, који је извлачио парове А дивизије, играће у  Групи А 4 Лиге нација заједно са Шпанијом, Данском и Швајцарском.

У Лиги нација први пут ће се играти четвртфинале, што значи да ће по две најбоље селекције из сваке групе борити за завршницу. Групна фаза игра се у септембру, октобру и новембру 2024. године. Четвртфинале је у марту 2025, а полуфинале и финале у јуну. Домаћин турнира биће накнадо одређен.

Прваци група избориће пласман у вишу дивизију, последњепласирана селекција испашће у нижу. Учешће и свака победа и добар пласман вреднују се посебно. Важно је апострофирати да Србија и све друге репрезентације из А дивизије имају прилику да преко Лиге нација обезбеде бараж за Европско првенство. Прваци група биће аутоматски у доигравању, али уколико кроз квалификације током 2025. обезбеде пут на СП 2026. онда ће на њихова места доћи другопласиране, трећепласиране или четвртопласиране селекције. Укупно ће, дакле, четири тима из Лиге нација проћи у бараж за Мондијал у САД, Канади и Мексику.

ФС Србије су на жребу у Паризу представљали председник Драган Џајић, потпредседник Бранислав Недимовић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор Драган Стојковић, директор спортског сектора Мирослав Тањга, директор А репрезентације Стеван Стојановић, портпарол Милан Вуковић и директор медија тима Небојша Петровић.

Извор: http://www.fss.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!