ЛИГА НАЦИЈА | СТОЈКОВИЋ И ТАДИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ШВЕДСКОМ У СТОКХОЛМУ (ВИДЕО)

На званичној конференцији за штампу уочи утакмице против Шведске на питања новинара одговарали су селектор Драган Стојковић и капитен нашег националног тима Душан Тадић.

„О Шведској мислим све најбоље. Реч је о екипи коју мораш да респектујеш у сваком смислу. Како техничком, тако физичком и тактичком, увек су у врху и практично могу да победе сваког ривала. Штета је што се нису квалиификаовали за Катар, то је за мене мало изненађење. Али то не мења моје мишљење о њима, Шведска је тим који може да направи проблем било којој екипи. Не занима ме превише на које играче не могу да рачунају, гледам искључиво свој тим и фокусирам се на оно што ми можемо да урадимо. Једно је сигурно, противник ће да изађе са 11 играча као и ми. Наравно, имамо информације и упознати смо са детаљима о стилу игре шведског тима, али нас ништа од тога превише не оптерећује. Ко може да игра играће, ко не може неће и идемо даље. Подсећам да је страховит напор за играче овај убитачан ритам и четири утакмице у десет дана. Није лако освежити те момке. Ротације у тиму нису никакви експерименти већ одлуке које имају логику. Уједно прилика за играче са мањом минутажом, они морају да знају да су део тима и да увек буду спремни за игру. Са друге стране, дајете простор неким играчима да се одморе и напуне батерије за предстојеће изазове“ – рекао је Стојковић.

Са мишљењем стратега Орлова, сложио се и Душан Тадић:

„Годинама уназад Шведску репрезентацију краси тимски дух. Сјајно су организовани, физички веома јаки и играју врло дисциплиновано. Колективно се бране, исто тако и нападају, неће нам бити нимало лако. У сваком случају добар тест за нашу екипу да видимо колико можемо. Радујем се овом изазову у Стокхолму и надам се победи. Шведска игра тврдо и жустро, али то је додатни мотив за наше играче. Пробаћемо да им одговоримо нашим стилом игре. Да доминирамо, да противник трчи, а ми да се питамо. Небитно је да ли ћемо играти са једним или са два нападача. То је одлука селектора“.


Целу конференцију из Стокхолма можете да погледате на званичном Јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.

Извор: http://www.fss.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!