ЛИНТА ПРЕД НОВИ ДЕБИ: НЕК НАШИ ПРОТИВНИЦИ ДОЛАЗЕ СА МИШЉУ – ЗАР БАШ МОРАМО ДА ИГРАМО ПРОТИВ ЊИХ

„Не претим никоме, али…“, каже тренер екипе Младост ГАТ пред гостовање у Ивањици

Победа, реми и два пораза – то је досадашњи учинак Младости ГАТ у Моцарт Бет Суперлиги. Новајлије у елитном рангу досад нису поражене у гостима, али су претпрели два пораза на „Карађорђу“, где играју утакмице као домаћини. Данак пораза од Чукаричког у последњем колу платио је шеф стручног штаба Бранко Жигић, на чије је место стигао Александар Линта. Нови стратег деби на клупи Новосађана имаће већ у понедељак у Ивањици против Јавора (19 часова, ТВ Арена Премиум 2).

Новоименовани тренер Новосађана истакао је да је циљ да Младост ГАТ буде незгодан ривал за било ког противника.

“Очекујем да Младост ГАТ буде препознатљив по начину игре, начину понашања и да пробамо да испратимо тренд добрих резултата последњих година. Верујем да ћемо моћи то да спроведемо заједно и да ће то бити печат који ћу оставити као тренер. Не претим никоме, али желим да свако ко треба да игра против Младости каже: ’Ух, да ли баш морамо да играмо против њих?’ Наравно, за то је потребно неко време, не може ништа преко ноћи, али волео бих да крене у том смеру, па да видимо докле можемо да стигнемо. Не бих да дајем нека велика обећања, што се каже: нека речи буду благе, а нека дела буду јака“, казао је нови шеф стручног штаба Младости ГАТ на конференцији за медије.

Први изазов на клупи Новосађана Линта ће имати у Ивањици. Детаљније је анализирао игру противника.

“Имам пун респект за екипу Јавора. Знам добро да је Ивањица јако тешко гостовање, а у овом моменту за нијансу још теже јер су у доброј форми. Одиграли су пар квалитетних утакмица, имају тренера који има профилисан стил игре, тачно зна шта хоће да уради. Међутим, као спортиста мислим да је нормално да се надам позитивном резултату. Такав сам тип човека да у свакој утакмици идем на победу и себе не могу да замислим у неком другом сценарију. Имам пуно поверење у момке. Обећавам да ћемо урадити све да најпре одиграмо добро, а онда да из те добре игре дођемо до резултата којим бисмо били задовољни“, оптимистичан је Линта пред деби.

Линта је у Нови Сад стигао након растанка са Радником из Сурдулице. Истакао је да је на ту епизоду већ заборавио и да је у потпуности фокусиран на рад у Младости.

“Оног момента кад сам отишао из Сурдулице, на то сам заборавио. Одрастао сам човек и на то не гледам нимало трагично. Једва сам чекао да нађем неки нови изазов, нову авантуру и мислим да сам то пронашао у Младости. Срећан сам што сам у Новом Саду и у потпуности сам усредсређен на овај посао који волим, јер без фудбала не могу да живим“.

Свега пар тренинга било му је довољно да се уклопи у рад са новим тимом.

“Задовољан сам атмосфером у екипи. Момци су вредни, послушни, дисциплиновани. Није ми било тешко да се уклопим у екипу са својим захтевима. Када је реч о кадровској ситуацији, немамо проблема, осим Милета Савковића, који је дуже време ван строја. Мислим да ће бити решено све са папирологијом и да ће и нови играч Млађовић конкурисати за састав у понедељак“, додао је тренер „гатоваца“ Александар Линта.

Редове Младости овог лета појачао је и Мирослав Маричић, који је целу досадашњу каријеру провео управо у Јавору.

“Неће ми бити лако, посебно што сам ја из Ивањице. Биће необично, али сад браним боје другог клуба и даћу сто одсто да направимо позитиван резултат. У Ивањици нас очекује веома незгодно гостовање против добре, младе екипе са квалитетним тренером. Иако смо остварили лош резултат у претходној утакмици, ову дочекујемо у доброј атмосфери и мислим да ћемо направити добар резултат“.

Као доскорашњи играч Јавора, поручио је да им главни проблем могу правити дуге лопте.

“Највише треба обратити пажњу у моментима када изгубимо лопту јер Јавор игра на први пас, на транзицију, а не из задње линије, од голмана. У већини ситуацији голман шаље дуге лопте, а имају јаке офанзивне играче који су ту да се заграде. Међутим, ако ми будемо сигурни с лоптом, мислим да нећемо имати проблема“, закључио је Мирослав Маричић.

Александар Милошевић milosevicaco33@gmail.com

Фото: Младост ГАТ

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 05. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!