ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ НА ЧЕЛУ ТРЕНЕРСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Љубиша Тумбаковић, изабран је на Скупштини тренерске организације за новог председника, са четворогодишњим мандадом, односно до 2026. године. Некадашњи селектор репрезентације Србије добио је највише гласова, а на челу тренерске наследио је Милоша Миљанића, који се повукао са ове функције, али је остао на челу Едукативног центра ФСС.

За потпредседника поново је изабран Бранко Соса Бабић, иначе први човек тренерске организације Београда, док је секретар и у новом мандату Милица Ђорић.

У Извршном одбору тренерске организације ФСС поред Тумбаковића и Бабића биће још и: Дејан Бранковић (ФС РИС), Душко Грујић (ФС Војводина) Славољуб Кизић (ФС РЗС) и Лидија Стојкановић, док ће седми члан бити накнадно изабран.

Тренерска органзиција у Скупштину Фудбалског савеза Србије делегираће три члана.

Љубиша Тумбаковић, радио је као тренер у Партизану, АЕК-у из Атине, Вухану, Шандонгу, Ал Насру из Саудијске арабије, затим је био селектор Црне Горе, потом и Србије до 2020. године.

Дуго су у ФСС тражили идеално решење за ову позицију, односно тренера са кредибилитетом, да би на овим изборима, Тумбаковић стао на чело тренерске органзације.

Фото: М. Спасојевић

Извор: http://www.zurnal.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 01. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!