ЛОКАЛНИ ДЕРБИ ПРИПАО БАЈМОЧАНИМА

Фудбалери Радничког из Бајмока и Бачке из Суботице састали су се у оквиру 6. кола Војвођанске лиге Север. Локални дерби окупио је велики број љубитеља фудбала на Спартском центру у Бајмоку, а Раднички је заслужено славио резултатом 3:0 (1:0).

Стрелци: Орчић 18., Стојановић 62. (П) и 80. минут за Раднички.

Раднички: С. Лебовић, Д. Тоснбергер, Кујунџић, Стојановић, Л. Лебовић, Лукић, Шимић, Вукелић, Маринковић, Орчић, Петровић. Играли су још: У. Маравић, З. Маравић, Ф. Тоснбергер, Митић, Милић

Бачка: Ђурђевац, Бједов, Живина, Башић, Милијашевић, Мезеи, Капетановић, Матијашевић, Шијачић, Вујошевић, Бурсаћ. Играли су још: Темуновић, Радмановић, Ненадовић.

Раднички је овом победиом наставио одличну серију. Добра игра и дисциплина донела је нова три бода са којима су Бајмочани задржали пласман у горњем делу табеле. Од првог до последњег минута били су бољи ривал и заслужено славили.

Повео је домаћин у раној фази меча. У 18. минуту Кујунџић је послао дугу лопту преко одбране Бачке, а брзоноги Орчић је био немилосрдан. Након неколико минута гости су имали прилику да изједначе са беле тачке, али је Матијашевић погодио пречку.

Након 15 минута игре у другом полувремену Раднички је удвостручио предност, а стрелац је био Стојановић из једанаестерца. Коначан резултат поставио је најбољи играч меча Стојановић, када је у 80. минуту одлично шутирао са двадесетак метара у небрањени део мреже голмана Бачке Ђурђевца.

Бајмочани у наредном колу путују у Врбас, док ће Бачка на свом терену крај Сомборске капије угостити екипу Обилића из Змајева.

Извор: www.suboticke.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!